AKCIJE PODGORIČKE POLICIJE

Uhapšene tri osobe: Osumnjičene za krivična djela iz oblasti požara i eksplozija

Iz Uprave policije su kazali da su obezbijedili materijalne dokaze protiv protiv E.D. (31), I.B. (35) i B.S. (48) za koje se sumnja da su izvršili krivična djela
2107 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti požara i eksplozija u Podgorici.

Iz Uprave policije su kazali da su obezbijedili materijalne dokaze protiv protiv E.D. (31), I.B. (35) i B.S. (48) za koje se sumnja da su izvršili ta krivična djela.

Kako se navodi u podgoričkom naselju Donja Gorica 14. septembra 2015. godine, oko 23 sata i 50 minuta od tada nepoznate osobe aktivirana je improvizovana eksplozivna naprava u dvorištu porodične kuće G.M. i S.M. iz Podgorice.

Aktiviranjem eksplozije, našravljena je materijalna šteta u dvorištu i na kući.

Prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da su izvršioci og krivičnog djela E.D., I.B. i B.S.

Kako se sumnja eksplozivnu napravu osummnjičeni su aktivirali i 30. septembra 2015. Godine ispred kancelarije Javnog izvršitelja S.M., koja se nalazi u sklopu poslovne zgrade Čelebić u Podgorici.

“Tom prilikom na objektu je nastupila veća materijalna šteta na kancelariji javnog izvršitelja S.M., na kancelariji Komore javnih izvršitelja i na susjednim poslovnim prostorijama”, kazali su iz policije.

Osumnjičeni su 16. maja 2016. godine aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu ispod vozila marke „BMW X5“, podgoričkih registarskih oznaka vlasništvo S.M. u ul. II Crnogorskog bataljona u Maslinama.

Nakon sprovedene kriminalističke obrade, protiv E.D, I.B. i B.S. podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

E.D. je uhapšen i sproveden nadležnom državnom tužiocu.

Osumnjičeni I.B. i B.S. se nalaze u UIKS-u zbog počinjenih krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija na teritoriji opštine Podgorica iz prethodnog perioda.

Iz policije su poručili da će nastaviti sa proaktivno istražnim i operativnim aktivnostima usmjerenim ka bezbjednosno interesatnim osobama i članovima kriminalnih grupa u cilju sprječavanja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija.

Preporučujemo za Vas