Suđenje Konataru odloženo za 15. april

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo
2443 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića 30. juna 2011. godine, hicem iz pištolja, koje je za danas bilo zakazano, odloženo je za 15. april.

Vještak digitalne forenzike Balša Savić obavijestio je Viši sud u Podgorici da mu treba još sedam dana da uradi nalaz. Sud je na prethodnom glavnom pretresu donio rješenje kojim je naloženo vještaku da izvrši upoređivanje maskiranog lica u pogledu visine u odnosu na nekoliko svjedoka. Vještak Savić je pojasnio da je tehnika u međuvremenu napredovala, te da sada postoji softver koji može da izmjeri visinu.

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

"Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist".

Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata.

Bonus video: