REAGOVANJE

DF: Kako je Sinđelić bio zdrav u Crnoj Gori, a u Hrvatskoj psihički obolio

"Posebno je zanimljivo kako sad Saša Sinđelić priznaje da ima dijagnozu mentalnih bolesti, dok je u podgoričkom Višem sudu sa prezirom odbacivao svaki vid i insinuacije da se radi o neračunljivoj osobi"
8165 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front
Ilustracija, Foto: Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front
Ažurirano: 15.03.2020. 19:10h

Iz Demokratskog fronta pitali su javnost i ovdašnje pravosuđe kako je Saša Sinđelić bio zdrav u Crnoj Gori, a u Hrvatskoj je psihički obolio.

Oni su se oglasili nakon što su Vijesti objavile informacije sa suđenja Sinđeliću u Županijskom sudu u Vukovaru - da je advokatica svjedoka saradnika u postupku državni udar, tamošnjem vijeću, pred kojim taj srpski državljanin odgovara za ubistvo, dostavila medicinsku dokumentaciju i tražila psihijatrijsko vještačenje.

"Posebno je zanimljivo kako sad Saša Sinđelić priznaje da ima dijagnozu mentalnih bolesti, dok je u podgoričkom Višem sudu sa prezirom odbacivao svaki vid i insinuacije da se radi o neračunljivoj osobi. Treba li podsjetiti da je sudsko vijeće na čelu sa Suzanom Mugošom odbilo predlog za psihijatrijskim vještačenjem Saše Sinđelića koji je podnio advokat Miroje Jovanović. Ili treba podsjetiti da je predsjednik Višeg suda Boris Savić dodijelio status svjedoka saradnika psihički bolesnoj osobi i to pod lažnim imenom Aleksandar, a da mu je sudija Suzana Mugoša potvrdila status svjedoka saradnika, tj. da je njegovo svedočenje proglasila istinitim. Sad dobijamo ekskluzivu iz županijskog suda u Vukovaru kako Saša Sinđelić uvjerava sudsko vijeće da je lud, a uz to prilaže i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, koju je Suzana Mugoša sve vrijeme trajanja sudskog postupka ignorisala, a sad znamo i zbog čega", saopštili su iz DF-a.

Istakli su da je to još jedan od pokazatelja da je DF sve vrijeme "ove tragikomične pravosudne montaže bio u pravu kad je ukazivao na posrnulost crnogorskog pravosuđa i njegovu apsolutnu zavisnost od Mila Đukanovića".

"I dok se navodno u Apelacionom sudu 'pažljivo' čitaju žalbe odbrane, svakodnevno isplivavaju novi dokazi zloupotreba službenog položaja čelnih ljudi u SDT-u i Višem sudu koji su namjerno odbijali dokaze koji su rušili presudu. Tako i danas Milivoje Katnić skriva dokument koji je dobio od Višeg javnog tužilaštva Republike Srbije, a sudija izvjestilac Seka Piletić nas preko sajta Apelacionog suda poziva da mi dostavimo taj dokument, iako ga ona može pribaviti službenim putem za manje od pet minuta. Zato i ne čudi što značajni djelovi crnogorskog pravosuđa sve više poprimaju dijagnozu Saše Sinđelića, posebno ako se imaju u vidu posljednji javni nastupi Milivoja Katnića. Možda je Tajnovidac iz Bajramovice imun na Korona virus, imajući u vidu da nam je preporučio da ne pijemo Coca colu iz frižidera i sladoled iz zamrzivača, ali svakako bi bilo korisni da se o istom trošku uradi zajedničko vještačenje Sinđelića i  Katnića da makar ustanovimo ko je koga zarazio".