Advokati dostavili dokument koji SDT navodno krije: Sinđelić tajno sniman i praćen?

U dokumentu, za koji navode da je iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu dostavljen glavnom specijalnom tužiocu Milivoje Katniću, objašnjeno je da je svjedok saradnik u postupku za pokušaj terorizma u Crnoj Gori - tajno praćen i sniman u martu 2019. godine u Srbiji
17111 pregleda 15 komentar(a)
Sinđelić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Sinđelić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2020. 12:58h

Branioci nepravosnažno osuđenih lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, advokati Miroje Jovanović i Dušan Radosavljević, dostavili su Apelacionom sudu dokument za koji tvrde da ga Specijalno državno tužilaštvo krije.

sdt
Dokument koji SDT navodno krije

U dokumentu, za koji navode da je iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu dostavljen glavnom specijalnom tužiocu Milivoje Katniću, objašnjeno je da je svjedok saradnik u postupku za pokušaj terorizma u Crnoj Gori - tajno praćen i sniman u martu 2019. godine u Srbiji.

sdt
Dokument koji SDT navodno krije

Pojašnjeno je i gdje se i kada Sinđelić, tokom mjera tajnog nadzora sastao sa četiri nepoznate osobe, sa kojima je ugovarao "ozbiljan" posao.

"Prisutnima je objasnio da je novac koji je imao 'potrošio za ono što su mu smjestili u Crnoj Gori' a u vezi sa čim su mu i 'Rusi dosta pomogli'... Sinđelić se zatim pohvalio da ima dosta prijatelja u RF, a koja su pomogla kad je trebalo, te je prokomentarisao da bi 'neuspjeli navodni državni udar u Crnoj Gori' bio sigurno realizovan da je planiran", piše u dokumentu smederevskog Višeg javnog tužilaštva.

Oni su Katniću ponudili da mu u skladu sa zakonom dostave dokumentaciju, ako smatra da je to od značaja za krivični postupak u Crnoj Gori.

Bonus video: