Ulcinjanin traži da ga vrate kući, obećava da neće izlaziti više

"Moj apel je da se vratim kući i budem u samoizolaciji i ako je potrebno da se javljam Domu zdravlja u Ulcinju i epidemiološkoj službi i da ne izlazim iz kuće"
33192 pregleda 58 komentar(a)
Flamuri juče u karantinu, Foto: Privatna arhiva
Flamuri juče u karantinu, Foto: Privatna arhiva

Ulcinjanin Sami Flamuri, sproveden je juče u karantin u novom Studentskom domu u blizini Delta sitija u Podgorici, nakon što nije poštovao rješenje kojim mu je određena samoizolacija u trajanju od 14 dana.

Flamuri - autor dvije knjige, za “Vijesti” objašnjava da je iz Londona došao 18. marta u Dubrovnik, a zatim taksijem do graničnog prelaza Debeli brijeg, potom taksi vozilom u Podgoricu, nakon čega je svojim vozilom otišao u Ulcinj.

“Dobio sam rješenje u kojem piše da mi nije ograničena sloboda kretanja. Prekjuče, 19. marta otišao sam u šetnju u borovu šumu u blizini hotela Albatros. Napravio sam video klip i postavio na društvenoj mreži Fejsbuk, u kojem navodim da je najbolji lijek protiv koronavirusa šetnja pored mora, a ubrzo zatim ga izbrisao. Držao sam se upustva i smatram da nijesam pogriješio. Otišao sam do banke da podgnem penziju za majku. Nakon toga, vratio sam se kući, potom obukao trenerku i šetao borovom šumom. Neko je zvao da sam prekršio samoizolaciju, jer su vidjeli moj video na Fesjbuku, te zbog čega ja hodam, a došao sam iz Londona. Policija me dovezla maricom u Podgoricu, obučena u kombinezonima i sa maskama na licu. Sada se nalazim u novom Studentskom domu kod ‘Delte’, kojeg čuva Vojska Crne Gore. Meni ovim rješenjem nije ograničeno kretanje”, kazao je Flamuri.

Pojasnio je da je njegova majka sada sama u porodičnoj kući u Ulcinju.

Rekao je da je spreman da ponovo ide u samoizolaciju i da u tom slučaju ne bi izlazio.

“Zahvalan bih bio Vladi samo da me vrate kući. Moj apel je da se vratim kući i budem u samoizolaciji i ako je potrebno da se javljam Domu zdravlja u Ulcinju i epidemiološkoj službi i da ne izlazim iz kuće. Imam pravo žalbe na ovo rješenje kojim mi je određen karantin, tako da ću izjaviti žalbu Ministarstvu zdravlja”, kazao je Flamuri.

Bonus video: