Ulcinjanin uhapšen jer je vozio dvije punoljetne osobe

Mjeru zabrane prevoza više od dvije odrasle osobe u istom vozilu, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je prije tri dana u cilju sprečavanja širenja koronavirusa
13246 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

U ulcinjskom naselju Kodre, večeras je lišen slobode mještanin C.A. jer su u vozilu kojim je upavljao, sa njim bile i dvije punoljetne osobe, saznaju Vijesti.

Zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, on će sjutra biti priveden osnovnom dežurnom tužiocu u Ulcinju.

Mjeru zabrane prevoza više od dvije odrasle osobe u istom vozilu, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je prije tri dana u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

"Moramo shvatiti da je i ova zabrana jako bitna i da je njeno kršenje kažnjivo", kazao je Vijestima vd rukovodioca ulcinjskog tužilaštva Vladimir Savović. Tužilaštvo je upozorilo vlasnike i zakupce ugostiteljskih objekata da u cjelosti uklone baštenski mobilijar.

"Nepostupanje po ovoj Vladinoj mjeri, takođe podliježe krivičnoj odgovornosti ugostitelja. Za Ulcinj je jako važno da se ova mjera poštuje bez izuzetka",kazao je Savović.

Bonus video: