Podnijeti optužni predlozi protiv tri osobe: Osumnjičeni da nijesu poštovali mjere

"Okrivljenom L.B. iz Nikšića se stavlja na teret da je suprotno naredbi Ministarstva zdravlja u putničkom motornom vozilu prevozio više od dva punoljetna lica na području Opštine Kotor"
2034 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada kotorskog Osnovnog suda, Foto: Filip Roganović
Zgrada kotorskog Osnovnog suda, Foto: Filip Roganović

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru je Osnovnom sudu u Kotoru podnijelo optužne predloge protiv tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Okrivljenom L.B. iz Nikšića se stavlja na teret da je suprotno naredbi Ministarstva zdravlja u putničkom motornom vozilu prevozio više od dva punoljetna lica na području Opštine Kotor. Okrivljenom P.S. iz Ulcinja je stavljeno na teret da je suprotno naredbi Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, izašao iz objekta stanovanja u periodu između 19 i 5 časova i da je upravljao putničkim motornim vozilom u međugradskom saobraćaju. Okrivljenoj M.M. iz Budve se stavlja na teret da je otvorila frizerski salon i pružala usluge mušterijama", saopšteno je ODT-a Kotor.

Bonus video: