OSUMNJIČENI ZA KRŠENJE MJERA

UP: U Ulcinju, Beranama i na Cetinju procesuirano pet osoba

Aktivnosti policije
5323 pregleda 2 komentar(a)
Cetinje, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Cetinje, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Policija je na Cetinju i u Beranama i Ulcinju procesuirala ukupno pet osoba zbog sumnje da su prekršili mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

"Juče su juče u Cetinju lišeni slobode P.M. (39), B.M. (29) i B.F. (20), sva lica sa Cetinja, zbog kršenja privremene mjere Nacionalnog koordiacionog tijela za zarazne bolesti. Oni su prekršili mjeru zabarane izlaska iz objekta stanovanja u vremenu od 19,00 do 05,00 časova.  P.M. je zatečen na javnoj površini oko 20,50 časova, dok su B.M. i B.F. zatečeni na magistralnom putu zajedno u automobilu oko 20,00 časova", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Oni su uhapšeni i biće privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. 

"Ulcinjska policija je juče zatekla bezbjednosno interesantno lice D.I. iz Bara u Ulcinju. On je lišen slobode zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti. Krivično djelo je počinio na način što je napustio mjesto prebivališta, odnosno prekršio zabranu međugradskog saobraćaja.  U Beranama je policija zatekla lice u kršenju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. D.Đ. je upravljao vozilom krećući se između dvije opštine iako za to nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. Njemu se na teret stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, a Osnovni sud je ovom licu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 400 eura", saopšteno je iz UP.