policija mu početkom godine više puta pretresla kuću

Ko je Radoslav Gile Stanišić: Dežuran lik na stranama crne hronike

Prema policijskoj evidenciji, Zagoričani su na početku rata kotorskih klanova bili bliski škaljarskoj kriminalnoj grupi, ali su tokom 2018. godine, iza rešetaka, promijenili “dres”
41848 pregleda 15 komentar(a)
Radoslav Gile Stanišić, Foto: Luka Zeković
Radoslav Gile Stanišić, Foto: Luka Zeković

Podgoričanin Radoslav Gile Stanišić i zagorička kriminalna grupa godinama su punili novinske stupce rezervisane za crnu hroniku.

Prema policijskoj evidenciji, Zagoričani su na početku rata kotorskih klanova bili bliski škaljarskoj kriminalnoj grupi, ali su tokom 2018. godine, iza rešetaka, promijenili “dres”.

Početkom godine policija je više puta pretresla kuću Stanišića, ali je nakon informativnih razgovora puštan na slobodu.

U pretres njegove kuće išli su i krajem februara - nisu ga našli, ali od tada tragaju za njim zbog navodne umiješanosti u pokušaj ubistva Igora Krstovića. Stanišić je osuđivan više puta.

Zbog nasilja na podgoričkom bazenu u julu 2012. godine odležao je godinu i deset mjeseci u zatvoru.

Radoslav Gile Stanišić
Radoslav Gile Stanišić(Foto: Boris Pejović)

Nepunu godinu prije serije napada na automobile “Vijesti”, Radoslav i njegov brat Vidoje Stanišić osuđeni su na zatvorske kazne zbog prebijanja sina političara Nebojše Medojevića.

Oktobra 2010. godine Vidoje Stanišić je dobio godinu i četiri mjeseca, a Radoslav dva mjeseca manje robije. Njihov brat Saša je zbog napada na mlađeg Medojevića u Spužu bio svega 40 dana.

U decembru 2015. godine hapšen je zbog sumnje da je sa Baraninom Velizarem Gardaševićem i Vojislavom Vojvodićem, od trojice Barana pokušao da iznudi 205.000 eura i tri automobila visoke klase.

Robijao je i zbog tuče sa pripadnicima Interventne jedinice policije u Velvetu, krajem 2016. godine.

Stanišić je 30. juna 2014. godine ranjen u centru Podgorice, a zbog toga je Podgoričanin Boban Laković zvani Pobro, osuđen na godinu zatvora.

Navodno, Laković je tog dana pucao u Stanišića jer ga je ovaj tri noći ranije brutalno pretukao na istom mjestu.

Tada je, tvrdili su sagovornici “Vijesti”, Stanišić zaustavio automobil u kojem je bio Laković, izvukao ga iz kola i izudarao.

Grupa Zagoričana često je hapšena zbog nasilničkog ponašanja u glavnom gradu, a u aprilu 2014. godine Radoslav Stanišić, Milovan Perović i sada pokojni Luka Milić divljali su u Kliničkom centru u Podgorici, nakon što je njihov prijatelj sebi pucao u glavu.

Stanišić i njegov brat od strica Vidoje Stanišić, krajem decembra 2019. godine, sa nedavno uhapšenim Markom Pavićevićem i još nekoliko osoba, ispred Centra bezbjednosti Podgorica čekali su jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, nakon što je tom Kotoraninu uz jemstvo ukinut pritvor.

Prethodno, Kašćelana su blindiranim automobilima čekali ispred kapija spuškog zatvora, ali je grupa od šest muškaraca u kojoj su bili privedena na informativni razgovor, gdje je i Kotoranin doveden po napuštanju Istražnog zatvora.

Ista ekipa 25. februara je, ispred CB Podgorica, čekala Marija Miloševića, osumnjičenog za ubistva Radomira Đuričkovića, Miodraga Kruščića i umiješanost u ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Dan kasnije Vidoje Stanišić (31) uhapšen je zbog navodnog učešća u pokušaju ubistva Igora Krstovića (35), 28. januara u Zeti...