Službe zaštite NP Skadarsko jezero uhvatile dva ribolovca u periodu zabrane kretanja na jezeru

Lica su procesuirana nadležnom državnom tužiocu, i privremeno su im oduzeti plovilo, vanbrodski motor i ribarske mreže
2275 pregleda 2 komentar(a)
Zaplijenjeno plovilo, Foto: NK  Skadarsko jezero
Zaplijenjeno plovilo, Foto: NK Skadarsko jezero

Služba zaštite NP Skadarsko jezero u saradnji sa ribočuvarima, tokom redovnih i vanrednih kontrola u akvatorijumu, u srijedu, 08.04.2020. godine, zatekla je dva lica kako u periodu ribolovnog zabrana i zabrane kretanja na jezeru vrše izlov ribe u reonu Bazagur, saopšteno je iz NP Skadarsko jezero.

Lica su procesuirana nadležnom državnom tužiocu, i privremeno su im oduzeti plovilo, vanbrodski motor i ribarske mreže.

Zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela na akvatorijumu Skadarskog jezera jedno lice je procesuirano nadležnom državnom tužiocu.

Istog dana, nadzornici Službe zaštite u saradnji sa ribočuvarima su pronašli i privremeno oduzeli 15 ribolovnih mreža.

"Ističemo da predstavnici Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore neće tolerisati neodgovorno i neprimjereno ponašanje pojedinaca, a posebno u situaciji kada NKT, kao i svi nadležni organi, preduzimaju sve mjere i preporuke da se posljedice pandemije i mogućeg širenja aktuelnog virusa svedu na minimum.Podsjećamo, da je JPNPCG u cilju zaštite svih korisnika prostora privremeno zatvorilo ulaze za sve posjetioce. Službe zaštite JPNPCG su na terenu i obavljaju redovne kontrole prostora i spriječavanja nezakonitih radnji" navodi se u saopštenju..

Mjera zabrane kretanja svih plovila po vodenoj površini na prostoru NP Skadarsko jezero, osim za Granično-pomorsku policiju i zaposlene u Službi zaštite NP, dio je Odluke o privremenoj zabrani ulaza i boravka u svim nacionalnim parkovima, koju je JPNPCG donijelo 20.03.2020. god

Bonus video: