Rakočević pušten na slobodu: Sutkinja odbila predlog o određivanju pritvora

Rakočević je predsjednik Mreže mladih Demokratskog fronta(DF) u Bijelom Polju
26879 pregleda 15 komentar(a)
Rakočević, Foto: Fejsbuk
Rakočević, Foto: Fejsbuk

Bjelopoljac Radovan Rakočević, pušten je večeras na slobodu, nakon što je sutkinja za istragu Osnovnog suda Svetlana Načić odbila predlog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) o određivanju pritvora. Rakočeviću je juče određeno 72-časovno zadržavanje, nakon što je na svom Fejsbuk profilu podijelio vijest sa srbijanskog tabloida "alo.rs", u kojoj se navodi da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zaražen koronavirusom.

"Sutkinja za istragu Svetlana Načić odlučujući o predlogu ODT za određivanje pritvora donijela je rješenje kojim je taj predlog odbijen kao neosnovan”, saopšteno je "Vijestima" iz Osnovnog suda u Bijelom Polju.

"Krivičnom prijavom je predstavljeno da je osumnjičeni počinio navedeno krivično djelo na nsčin što je na svom Fejsbuk profilu objavio tekst sa naslovom "Milo Đukanović zaražen koronavirusom. U teškom stanju, tražio pomoć od Rusije i Francuske" i na taj način izazvao paniku kod dijela stanovništva Crne Gore koji su pratioci njegovog profila", saopšteno je iz tužilaštva.

Rakočević je predsjednik Mreže mladih Demokratskog fronta(DF) u Bijelom Polju.

Bonus video: