Tužioci zaključili 36 sporazuma o priznanju krivice sa okrivljenima za kršenje mjera

"Izvršioci ovog krivičnog djela, od juče, po osnovu sporazuma, uplatili novčanih kazni ili naloga za plaćanje humanitarnim organizacijama preko 15.000 eura zbog kršenja mjera koje su donijeli nadležni državni organi u cilju suzbijanja koronavirusa", kazala je tužiteljka Mandić
6847 pregleda 4 komentar(a)
Milica Mandić, Foto: Screenshot, Screenshot
Milica Mandić, Foto: Screenshot, Screenshot

Drzavni tužioci zaključili su 36 sporazuma o priznanju krivice sa okrivljenima za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, od kojih je do sada 14 potvrdio Osnovni sud, saopštila je portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, tužiteljka Milica Mandić.

"Na taj način su izvršioci ovog krivičnog djela, od juče, po osnovu sporazuma, uplatili novčanih kazni ili naloga za plaćanje humanitarnim organizacijama preko 15.000 eura zbog kršenja mjera koje su donijeli nadležni državni organi u cilju suzbijanja koronavirusa", kazala je tužiteljka Mandić.

Objasnila je da su, pored usvojenih, tužioci zaključili još 22 sporazuma o priznanju krivice za isto krivično djelo:

"I ovi sporazumi su predati Osnovnom sudu u Podgorici radi daljeg postupanja i odluke. Da podsjetimo u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici od 9. aprila su formirani predmeti protiv 51 lica zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne bolesti i u najhitnijem roku je postupljeno u svakom od ovih predmeta", kazala je tužiteljka Mandić.

Bonus video: