Kotor: Među sedmoro uhapšenih zbog kršenja mjera i Makedonac zbog šetnje

Kotorski tužilac odredio je juče zadržavanje do 72 sata za sedam osoba uhapšenih zbog kršenja privremenih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa
9241 pregleda 2 komentar(a)
Privođenje na saslušanje zbog kršenja privremenih mjera, Foto: Savo Prelević
Privođenje na saslušanje zbog kršenja privremenih mjera, Foto: Savo Prelević

Kotorski tužilac odredio je juče zadržavanje do 72 sata za sedam osoba uhapšenih zbog kršenja privremenih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Četvoro njih terete se da su prekršili mjeru zabrane okupljanja na javnom mjestu, jedan da je izašao poslije 19 časova, a dvojica su uhapšena zbog treniranja na javnom mjestu.

Portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, Tijana Čelanović, saopštila je da je takva odluka donesena nakon saslušanja sedmoro osumnjičenih da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Četiri lica iz Kotora B. M., M. G., D. B. i M. G. su prekršili naredbu Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, kojom je zabranjeno prisustvo i zadržavanje na svim javnim površinama više od jednog lica, dok je osumnjičeni L. T. iz Sjeverne Makedonije izašao iz objekta stanovanja u periodu između 19 i 5 časova. Osumnjičeni R. S. i N.S. iz Tivta su prekršili zabranu sportskih i rekreativnih aktivnosti na javnim površinama”, saopštila je Čelanovićeva.

Iz Uprave policije juče su saopštili da su od početka primjene privremenih mjera procesuirali 806 osoba. Naredbe Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti najmanje su kršene u Šavniku, gdje je uhapšena jedna osoba, a najviše u Podgorici u kojoj je uhapšena 191 osoba.

Procesuirani po gradovima
Procesuirani po gradovima(Foto: Uprava policije)

U Baru je zbog kršenja privremenih mjera za sprečavanje koronavirusa procesuirano 136 osoba, u Nikšiću 112, Herceg Novom 77, a u Budvi 40.

U Kotoru je zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti uhapšena 31 osoba, Ulcinju 27 a dvoje manje u Danilovgradu.

U Pljevljima je procesuirano 23 građana, Beranama jedno manje, a u Tivtu i Plavu po 20 osoba, dok će po 17 Bjelopoljaca i Tuzana odgovarati zbog istog krivičnog djela.

Policajci su u Rožajama, zbog kršenja privremenih mjera, procesuirali 14 osoba, na Cetinju 11, na Žabljaku 10, a u Mojkovcu i Kolašinu po šest osoba.

56 osoba u Crnoj Gori prekršilo je mjeru zabrane izlaska iz objekta stanovanja u subotu od 13 časova, do nedjelje u 5 sati. Od tog broja najviše je uhapšeno Barana, njih 19, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: