Mojkovac: Vozaču 15 dana zatvora, jedna osoba privedena u karantin

Uhapšenom vozaču određena i tri kaznena boda i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od četiri mjeseca
7201 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 13.04.2020. 23:39h

Mojkovačka policija je uhapsila vozača koji je odbio da se podvrgne kontroli na testove na drogu i druge psihoaktivne supstance u zdravstvenoj ustanovi.

"Sprovodeći saobraćajnu kontrolu policija je u Mojkovcu zaustavila putničko motorno vozilo kojim je upravljao E.G. (36) iz Pljevalja. Ovo lice je lišeno slobode zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti u saobraćaju na putevima - odbijanje podvrgavanja kontroli na testove opojnih droga i drugih psihoaktivnih supstanci u zdravstvenoj ustanovi. E.G. je priveden nadležnom sudiji i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, određena su mu tri kaznena boda i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca", saopšteno je iz policije.

Policija u Mojkovcu je privela i jednu osobu u karantin zbog kršenja kućne samoizolacije.

"Mojkovačka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.M. (21) iz Mojkovca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. M.M. je uočen da je boravio van objekta stanovanja na koji način je prekršio izdato rješenje o samoizolaciji, te, kako se sumnja, izvršio pomenuto krivično djelo. Ovo lice je sprovedeno u karantin", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: