"Varvari" o slučaju Ivanovića i Radojičića: Tužni su nam tužioci, partijski pioni

"Naravno, krivicu oštećenih su riješilo u rekordnom roku i naša braća su svoje odležali u zatvoru ali niko od policajaca nije niti priveden niti optužen. Pitamo a nažalost već znamo odgovor, ko krije i ko štiti batinaše u uniformama?"
8417 pregleda 21 komentar(a)
Ivanovića dovode na jedno od suđenja, Foto: Svetlana Mandić
Ivanovića dovode na jedno od suđenja, Foto: Svetlana Mandić

Navijači Budućnosti, "Varvari" oglasili su se večeras povodom ocjene nikšićke tužiteljke Sofije Lukovac da niko ne treba da odgovara zbog nanošenja povreda navijačima Budućnosti Aleksandru Čaki Ivanoviću i Radivoju Radojićiću, nakon utakmice između Sutjeske i Budućnosti, 3. aprila prošle godine u Nikšiću.

Obraćanje "Varvara" prenosimo u cjelosti.

"Uvažena podgorička i crnogorska javnosti,

Osjetili smo ko zna koji put potrebu da budemo jedni od rijetkih koji će da dignu glas i da kažu da se neke stvari jednostavno više ne mogu tolerisati.

Naime, stiglo je rješenje našim članovima, drugarima i braći da za njihovo prebijanje i školske primjere prekoračenja ovlašćenja niko nije kriv! Upravo tako, dobro ste pročitali! Niko nije kriv iako postoje snimci prebijanja i maltretiranja golorukih momaka od strane, u potpunosti borbeno opremljenih policijaca. Niko nije kriv iako su navedene povrede bile opasne po život i ostavile trajne posljedice na oštećene.

Naravno, krivicu oštećenih su riješilo u rekordnom roku i naša braća su svoje odležali u zatvoru ali niko od policajaca nije niti priveden niti optužen. Pitamo a nažalost već znamo odgovor, ko krije i ko štiti batinaše u uniformama?

Da li je ovo vaš način da građani vjeruju policiji , koja se finansira iz sredstava građana i radi u korist istih tih građana? Do kad će cijenjena crnogorska javnost da ćuti o ovakvim stvarima i ignoriše ovakve SRAMNE presude? Da li postoji unutrašnja kontrola i koji je njen posao?

Tužni su nam tužioci, partijski pioni.

U teškom momentu za cijelu planetu, kada treba da budemo svi odgovorni jedni prema drugima, kada treba da pokažemo civilizacijski nivo ponašanja, discipline i odgovornosti jedni prema drugima - nailazimo na necivilizacijske presude naše ionako krhke sudske vlasti.

Želimo da se u ovakvoj stvari uključi cijela država! U Nikšiću je to izmedju ostalih bio Čaka, sjutra će to biti vas komšija, prijatelj, brat a onda će biti kasno da reagujete. Tek tada ćete shvatiti nepravdu koju osjećamo decenijama unazad samo zato što volimo Budućnost više od svega. Za svoje grijehe smo uvijek ispaštali i nidje se nikad provukli nismo ali želimo da i ostali odgovaraju za svoja djela.

Dok se ne jave nadležne insititucije u rješavanju ovih problema, da vas samo zamolimo da iskulirate ona aplaudiranja ispred KBC-a jer se svima povraća od toga", navodi se u saopštenju "Varvara".

Bonus video: