Aleksić optužen nakon četiri godine

Optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici, a datum razmatranja njene validnosti nije još određen
16003 pregleda 5 komentar(a)
Tvrdi da nije pucao u inspektora: Aleksić, Foto: Boris Pejović
Tvrdi da nije pucao u inspektora: Aleksić, Foto: Boris Pejović

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg pukovnika Radovana Aleksića zbog pokušaja ubistva nekadašnjeg šefa policijskog Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Predraga Šukovića.

To je učinjeno nakon skoro četiri godine istrage.

Optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici, a datum razmatranja njene validnosti nije još određen.

Šuković je ranjen 11. jula 2016. godine u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Nekadašnji vojni obavještajac - Aleksić, uhapšen je tri mjeseca nakon pokušaja ubistva Šukovića, ali i nakon raspisane nagrade od 30.000 eura obećane onom ko prepozna napadača sa fotografije, koga je zabilježila jedna od nadzornih kamera u centru grada.

Kao osobu koja je navodno pucala, Aleksića su tada prepoznale njegove bivše kolege iz Vojske, koje ga prethodno, po sopstvenom kazivanju, nisu vidjele najmanje deset godina.

Ubrzo nakon svjedočenja, jedan od njih je tražio i da mu bude isplaćen obećani novac.

Poslije dva mjeseca provedenih u pritvoru, Aleksić je i pored teške optužbe, uz jemstvo pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Tokom istrage, tužilaštvo je obavilo i antropološko vještačenje, kojim je navodno - sa velikom sigurnošću utvrđeno da je Aleksić osoba sa slike.

On je, međutim, tokom istrage tvrdio da nema veze sa pokušajem ubistva Šukovića, tvrdeći da je tog 11. jula bio u Beogradu.

Javnosti je i dalje nepoznato šta je motiv pokušaja ubistva nekadašnjeg policijskog funkcionera, odnosno zbog čega je Aleksić, kako to tvrdi Više državno tužilaštvo i po čijem nalogu, pucao u Šukovića.

Šuković je svojevremeno bio u žiži javnosti nakon što je optužio aktuelnog premijera Duška Markovića i direktora policije Veselina Veljovića da imaju veze sa švercom cigareta i nelegalnim poslovanjem mojkovačke fabrike cigareta “Tara”.

Bonus video: