Uhapšen Nikšićanin: Osumnjičen da je aktivirao bombu u dvorištu kuće Ranka Radulovića

"Nakon sprovedenih vještačenja državni tužilac u Osnovnom državnom tužilašatvu je izvršio pravnu kvalifikaciju događaja. Tokom kriminalističke obrade prikupljeni su materijalni dokazi koji upućuju na osnovanu sumnju da je N.R. aktivirao navedenu eksplozivnu napravu nakon čega je pobjegao"
8534 pregleda 1 komentar(a)
Radulović (Arhiva), Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Radulović (Arhiva), Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 30.04.2020. 14:31h

N.R. (22) iz Nikšića uhapšen je zbog sumnje da je 30. marta aktivirao bombu u dvorištu kuće Ranka Radulovića (60) u Nikšiću.

"Osumnjičeni N.R. je, kako se sumnja, 30. marta 2020. godine oko 21 čas aktivirao eksplozivnu napravu u dvorištu kuće R.R. kojom prilikom je nastupila materijalna šteta na fasadi kuće", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je policija izvršila uviđaj i sa lica mjesta izuzela materijalne tragove od eksplozivne naprave i oni su vještačeni u Forenzičkom centru.

"Nakon sprovedenih vještačenja državni tužilac u Osnovnom državnom tužilašatvu je izvršio pravnu kvalifikaciju događaja. Tokom kriminalističke obrade prikupljeni su materijalni dokazi koji upućuju na osnovanu sumnju da je N.R. aktivirao navedenu eksplozivnu napravu nakon čega je pobjegao", kazali su iz Uprave policije.

Kazali su i da je nakon saslušanja, državni tužilac je za osumnjičenog donio rješenje o zadržavanju u službenim prostorijama Uprave policije do privoda nadležnom sudiji za istragu.

ODT: Određeno zadržavanje do 72 sata

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću je saopštilo da su policajci dežurnom tužioc priveli R.N. zbog sumnje da je bacio ručnu bombu u dvorište porodične kuće Ranka Radulovića.

"Tom prilikom izvršio krivično je djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Dežurni tužilac je nakon saslušanja osumnjičenog istom donio rješenje o zadržavanju u trajanju do 72 časa i istražnom sudiji Osnovnog suda u Nikšiću stavio predlog za određivanje pritvora", navodi se u saopštenju ODT u Nikšiću.

Bonus video: