Mitrović povodom paljenja vozila: Nemam ličnih sukoba i ne sumnjam ni na koga

Predstavnici lokalnog DPS-a, na čijem čelu se Mitrović nalazi od 2017. godine, osudili su, kako su naveli u saopštenju za javnost, “necivilizovani i kukavički čin i očekuju brzu i efikasnu reakciju nadležnih organa kako bi se što prije otkrio počinilac ovog nedjela”
3115 pregleda 6 komentar(a)
Mitrović, Foto: Dps.me, Dps.me, Dps.me, Dps.me
Mitrović, Foto: Dps.me, Dps.me, Dps.me, Dps.me

Policija istražuje ko je u utorak veče zapalio vozilo predsjednika Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (OO DPS) Nikšić Ivana Mitrovića, saopšteno je “Vijestima” iz policije.

Riječ je o automobilu “golf VI”, na kojem je vatra pričinila znatnu materijalnu štetu.

“Izuzeli smo određene tragove koji će biti proslijeđeni Forenzičkom centru. Pretpostavljamo da je neko podmetnuo požar, ali čekamo nalaz vještaka i izvještaj Forenzičkog centra. Uzeli smo izjavu od Mitrovića, kao i od nekoliko osoba, od kojih su izjave uzete u svojstvu građana”, kazali su “Vijestima” iz policije.

Automobil je zapaljen u Ulici Jovana Cvijića, ispred zgrade u kojoj Mitrović stanuje, a brzom intervencijom vatrogasaca požar je brzo lokalizovan i spriječena je veća šteta.

“Nemam ličnih sukoba i ne sumnjam ni na koga. Očekujem od institucija brzu reakciju”, kazao je Mitrović juče “Vijestima”.

Predstavnici lokalnog DPS-a, na čijem čelu se Mitrović nalazi od 2017. godine, osudili su, kako su naveli u saopštenju za javnost, “necivilizovani i kukavički čin i očekuju brzu i efikasnu reakciju nadležnih organa kako bi se što prije otkrio počinilac ovog nedjela”.

“Više puta smo u prethodnom periodu naglašavali da je posvećen rad OO DPS-a Nikšić i njenog predsjednika Ivana Mitrovića, mnogima trn u oku”, piše u saopštenju nikšićkog odbora DPS-a.

To se potvrdilo, kako ističu, i kada je nepoznato lice pod okriljem noći izvršilo paljenje Mitrovićevog vozila.

“U vrijeme kada predstavnici naše partije usmjeravaju svu snagu na prevazilaženje novonastale situacije u Crnoj Gori, pojedinci ili grupe koriste priliku da nanesu štetu i ugroze život onima koji predano rade za dobro svog grada i države. OO DPS-a Nikšić pruža punu podršku Mitroviću i očekuje brze rezultate istrage, kako bi se počinioci priveli pravdi”, poručuju iz te stranke.

Mitrović, koji je prethodno bio direktor Centra za socijalni rad Nikšić, Šavnik i Plužine, na mjesto šefa OO DPS Nikšić naslijedio Radivoja Lalu Nikčevića.

Bonus video: