URA: Šverc kokaina državnim brodom je novo brukanje Crne Gore

"U pitanju je brod čiju su izradu u kineskom brodogradilištu "Jiženg" platili crnogorski građani, a koji je svečano otvorio predsjednik Skupštine a tadašnji ministar saobraćaja, Ivan Brajović. Prosto je nevjerovatno da "kapitalne investicije" Crne Gore služe za organizovani šverc narkotika, dok građani još uvijek vraćaju kredite za njihovu izradu"
26530 pregleda 23 komentar(a)
Brod Budva, Foto: GP URA
Brod Budva, Foto: GP URA

Svega godinu dana nakon što je na crnogorskom školskom brodu "Jadran" pronađeno i zaplijenjeno čak 50 kilograma kokaina, danas je na državnom brodu "Budva", koji plovi pod našom zastavom i sa crnogorskom posadom, zaplijenjeno novih 500 kilograma kokaina.

U pitanju je novo brukanje naše države, čije kriminalne grupe godinama dominiraju listama međunarodnog kriminala, a čime se žestoko narušava ugled naše države, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Ivan Brajović na brodu Budva
Ivan Brajović na brodu Budva(Foto: GP URA)

URA je reagovala povodom današnje zapljene čak pola tone kokaina na brodu "Budva", koji je sinoć usidren u luci u Hamburgu.

"U pitanju je brod čiju su izradu u kineskom brodogradilištu "Jiženg" platili crnogorski građani, a koji je svečano otvorio predsjednik Skupštine a tadašnji ministar saobraćaja, Ivan Brajović. Prosto je nevjerovatno da "kapitalne investicije" Crne Gore služe za organizovani šverc narkotika, dok građani još uvijek vraćaju kredite za njihovu izradu", ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da sva ova dešavanja samo podgrijavaju i daju na značaju brojnim optužbama, da vlast državu koristi kao "poligon za sopstveni kriminal".

"Jer kako drugačije objasniti, da država sa najvećim brojem policajaca po glavi stanovnika u Evropi, nije u stanju da rasvijetli ni dio kriminalnih aktivnosti, a da kriminalni klanovi godinama terorišu građane Crne Gore, regiona i svijeta. Sa konstantnim brukanjem Crne Gore se konačno mora prestati, a prvi korak u tom pravcu mora biti otkrivanje uloge svih onih, koji svjesno (p)održavaju brojne kriminalne aktivnosti", ukazali su u pokretu URA.

Bonus video: