Mirković: Zatečen sam, nadam se da se ovo neće odraziti na uposljenje broda

"Vjerovao sam da se ovakve stvari ne bi trebale desiti na brodovima koji viju crnogorsku zastavu, naša posada je tamo", rekao je izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković
22983 pregleda 27 komentar(a)
Tihomir Mirković, Foto: Radomir Petrić
Tihomir Mirković, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 02.05.2020. 17:16h

Izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković rekao je da je zatečen informacijom da je na brodu "Budva" zaplijenjeno pola tone kokaina.

"Rano jutros sam obavješten od zapovjednika broda "Budva" da je u kasnim sinoćnim satima i tokom noći izvršen pregled broda od strane njemačke policije i carine i da je pronađeno oko 500 kg droge, te da je uhapšen jedan pomorac. Zatečen sam ovim što se desilo, vjerovao sam da se ovakve stvari ne bi trebale desiti na brodovima koji viju crnogorsku zastavu, naša posada je tamo. Nemamo drugih detalja, vjerujem da će nadležni organi dati izjavu tim povodom. Nadam se da se ovo neće odraziti na uposljenje broda i da će zaploviti dalje ka sljedećoj luci", rekao je Mirković za Bar Info.

Pola tone kokaina zaplijenjeno je na brodu "Budva", u njemačkoj luci.

Iz Uprave policije kazali su da je presječena još jedna međunarodna ruta krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Crnogorska policija ovu akciju sprovela je sa kolegama iz američke agencije DEA, Velike Britanije, Portugalije, Španije, Njemačke i Holandije.

Bonus video: