Uhapšen Beranac: Prijetio i uznemiravao jednu osobu na Ostrvu Cvijeća

"S.O. je, kako je naveo, grube riječi oštećenoj uputio jer je imao saznanja da ona snima manastir na Ostrvu Cvijeća i snimke daje medijima", navode u saopštenju
6423 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tivatska policija je, po postupajući po prijavi F.K. iz Tivta da je danas na Ostrvu Cvijeća jedna osoba uznemiravala i uputila ozbljne prijetnje, uhapsila S.O. (29) iz Berana i protiv njega podnijela prekršajnu prijavu Sudu za prekršaje, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je S.O. uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru, grubo vrijeđanje i naročito drsko i uvrjedljivo ponašanje.

On je priveden Sudu za prekršaje u Kotoru i kažnjen je uslovnom osudom 15 dana zatvora na vrijeme od pola godine.

"S.O. je, kako je naveo, grube riječi oštećenoj uputio jer je imao saznanja da ona snima manastir na Ostrvu Cvijeća i snimke daje medijima", navode u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazaliu da su preduzeli neophodne aktivnosti iz svoje nadležnosti i ostvarili komunikacijiu sa nadlžnim tužilaštvom koji se izjasnio da u predmetnom događaju nema elemenata krivičnog djela u radnjama S.O.

"U dijelu prijave koja se odnosi na prethodni vikend, oštećena je policiji navela da joj sveštenik nije uputio prijetnje već da je do došlo prepirke zbog sumnji sveštenika da ona iznosi podatke i šalje fotografije medijima o aktivnostima u manastiru, što je ona negirala", zaključiuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: