Nenad Vujošević pušten iz pritvora

Prethodno je specijalni tužilac Lidija Vukčević dala je saglasnost Višem sudu u Podgorici da prihvati jemstvo okrivljenog Nenada Vujoševića, bivšeg sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva, koji je u zamjenu za ukidanje pritvora ponudio stan i 5.000 eura
9566 pregleda 5 komentar(a)
Privođenje Vujoševića, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Privođenje Vujoševića, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Aida Muzurović, savjetnik za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda, kazala je danas “Vijestima” da je za Nenada Vujoševića, bivšeg sekretara vrhovnog državnog tužilaštva, položen novac u depozit suda na ime jemstva, nakon čega je danas pušten iz pritvora.

"Za Nenada Vujoševića položen je u depozit suda novac dat na ime jemstva i dostavljen dokaz o tome da je na nepokretnostima stavljena hipoteka, o čemu je obaviještena Uprava za izvršenje krivičnih sankcija radi puštanja okrivljenog iz pritvora", kazala je Muzurović.

Prethodno je specijalni tužilac Lidija Vukčević dala je saglasnost Višem sudu u Podgorici da prihvati jemstvo okrivljenog Nenada Vujoševića, bivšeg sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva, koji je u zamjenu za ukidanje pritvora ponudio stan i 5.000 eura.

Vujošević se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije biznismena Duška Kneževića počinio krivično djelo vršenje protivzakonitog uticaja. Vujošević je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da utiče na specijalne tužioce u istragama koje se vode protiv Kneževića i članova njegove kriminalne organizacije. Prema optužnici, Nenad Vujošević je prihvatio da kao sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, koristeći službeni položaj, prati aktivnosti specijalnih tužilaca u prvacu otkrivanja Kneževićeve organizacije.Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv biznismena Duška Kneževića, bivšeg sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića i troje službenika Atlas banke zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Ročište koje je bilo zakazano za prvi april u Višem sudu u Podgrici, na koja je bilo planirano da se raspravlja o zakonitosti podignute optužnice protiv Duška Kneževića, Nenada Vujoševića, i ostalih okrivljenih, odloženo je na neodređeno vrijeme zbog prevencije u borbi protiv korona virusa. Termin ročišta će naknadno biti određen.

Optužnicom je predstavljeno da su Duško Knežević, Nenad Vujošević, Aleksandar Vilotijević, Srđa Pavićević i Olga Stanković, počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i kao saizvršioci pranje novca.

Bonus video: