Ozon: Paljenje kućice ribočuvara još jedan pokušaj pritiska

Iz nevladine organizacije Ozon kazali da paljenje kućice ribočuvara doživljavaju kao "rukavicu bačenu u lice svim nadležnim institucijama i sistemu uopšte"
1449 pregleda 0 komentar(a)
Objekat potpuno uništen u požaru, Foto: Boris Pejović
Objekat potpuno uništen u požaru, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.05.2020. 10:17h

Iz nevladinih organizacija Ozon i Breznica osudili su napad na kolege iz NVO Carp security, zahtijevajući hitno procesuiranje počinioca i nalogodavca.

"Ovo je još jedan pokušaj pritiska na kolege koje čuvaju Skadarsko jezero od krivolova i čija posvećenost očigledno smeta organizovanim kriminalnim grupama koje decenijama brutalno uništavaju ribu. Ratku su odmah po povratku patrola NVO Carp security na jezero i sklapanja ugovora sa Nacionalni parkovi Crne Gore, za borbu protiv krivolova, nepoznati počinioci polomili automobil. Paljenje njegove ribarske kućice doživljavamo kao rukavicu bačenu u lice svim nadležnim institucijama i sistemu uopšte i neprihvatljivo nam je sve sem identifiovanje i sankcionisanje počinioca i naručioca ovog kriminalnog djela", kazali su iz Ozona.

Iz Breznice su tražili hitnu reakciju nadležnih, poručujući da je nedopustivo da krivci izbjegnu pravdu.

"Ako sad ne otkriju počinioce i nalogodavce koji su, vjerujemo, među kriminalnim grupama koje uništavaju ribu, sljedeće što možemo očekivati je da neko izgubi život pokušavajući da sačuva Skadarsko jezero", kazali su iz Breznice.

Povezani članci

08. Maj 2020.

Pajović: Ostalo je samo još da mi zapale stan

Bonus video: