Klica o paljenju kuće Pajovića: Počinioci ovog nedjela poslali poruku svima nama

"I gospodin Pajović je na istom zadatku, što znači da su počinioci ovog nedjela poslali poruku svima nama da još više istrajemo u namjeri da iskorijenimo kriminalne aktivnosti na Skadarskom jezeru", kazao je Klica
2690 pregleda 0 komentar(a)
Zapaljena ribarska kućica ribočuvara Ratka Pajovića, Foto: Boris Pejović
Zapaljena ribarska kućica ribočuvara Ratka Pajovića, Foto: Boris Pejović

Direktor JP NPCG Elvir Klica saopštio je danas da su krivolovci, u svom stilu, i ovog puta sramno djelovali, odmah nakon objave o procesuiranju onih koji su se bavili nezakonitom prodajom ribe i nakon aktivnosti svih nadležnih organa i NVO na suzbijanju nezakonitog ribolova na Skadarskom jezeru.

Osuđujući vandalski i kukavički čin paljenja ribarske kuće Pajovića, kazao je da je to još jedna potvrda sa kojim se sve problemima suočava JP NPCG u cilju spriječavanja svih oblika nezakonitog djelovanja na prostorima zaštićenih područja.

"Najviše problema, što je sada i te kako očigledno, imamo sa pojedincima koji nelegalno djeluju u Nacionalnom parku Skadarsko jezero, gdje se trudimo da krivolov suzbijemo i očuvamo riblji fond. I gospodin Pajović je na istom zadatku, što znači da su počinioci ovog nedjela poslali poruku svima nama da još više istrajemo u namjeri da iskorijenimo kriminalne aktivnosti na Skadarskom jezeru", kazao je Klica.

Rekao je i da članovi CSG i Grupe građana Stop krivolovu doprinose očuvanju ribljeg fonda jezera.

Povezani članci

08. Maj 2020.

Pajović: Ostalo je samo još da mi zapale stan

"JPNPCG će i u ovom, kao i u svim prethodnim slučajevima, svim nadležnim organima, pružiti punu podršku. Uvjereni smo da će se identitet svih počinilaca ovog sramnog i nezakonitog čina u najskorijem roku utvrditi i procesuirati nadležnim organima. Istovremeno, ovakvi sramni događaji nas ohrabruju da nastavimo da, zajedno sa svim nadležnim organima koji doprinose da borba protiv nezakonitih aktivnosti bude efikasnija, radimo sve kako bi iskorijenili ovaj višedecenijski problem... Razmotrićemo i mogućnost izgradnje nove ribočuvarske kućice NVO Carp Security Group za potrebe obavljanja aktivnosti zaštite i kontrole prostora”, kazao je Klica.

Bonus video: