Pljevljak uhapšen zbog nepoštovanja mjera, određeno mu zadržavanje do 72 sata

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu odmah biti sproveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima , nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju
1892 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 13.05.2020. 16:01h

V.D. iz Pljevalja uhapšen je zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Osumnjičeni je uhapšen povodom sinoćnjeg okupljanja u Pljevljima, a povodom istog događaja formiran je predmet radi dalje ocjene da li u konkretnom slučaju ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv još nekog ili nekih lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti

"Povodom okupljanja građana u večernjim časovima 12.05.2020.godine u užem centru grada u Pljevljima, od strane dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, naloženo da se jedno lice V.D. liši slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopštila je državna tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima Nataša Bajčeta.

"Nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenog, od strane dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, određeno je zadržavanje do 72 časa licu V.D., zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopšteno je iz ODT-a.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu odmah biti sproveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima , nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju.

"Takođe je povodom istog događaja, a na osnovu prikupljenih obavještenja i drugih dokaza koje je Uprava policije – CB Pljevlja dostavio Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, formiran predmet radi dalje ocjene da li u konkretnom slučaju ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv još nekog ili nekih lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima još jednom apeluje na sve građane da se u potpunosti pridržavaju naredbi Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Podsjećamo da nepostupanje po donijetim naredbama, podliježe krivičnoj odgovornosti u smislu postojanja krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, zbog čega će sva lica koja ne budu postupala po tim naredbama biti procesuirana u hitnom postupku", zaključila je Bajčeta.

Bonus video: