Odbijene žalbe, Joanikije i sveštenici ostaju u pritvoru

Episkopu Joanikiju i sveštenicima određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sinoćnje litije u tom gradu
28765 pregleda 24 komentar(a)
Sa sinoćnjeg privođenja Joanikija u tužilaštvo, Foto: Luka Zeković
Sa sinoćnjeg privođenja Joanikija u tužilaštvo, Foto: Luka Zeković

Sve žalbe advokata povodom određivanja pritvora episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i sveštenicima SPC su odbijene u zakonskom roku i spisi su vraćeni tužiocu, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Joanikiju određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sinoćnje litije u tom gradu na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja.

Pritvor do 72 sata određen je i sveštenicima nikšićkog sabronog hrama Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževižu, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću.

I svešteniku Slobodanu Jokiću je određeno zadržavanje do 72 sata. Njegov advokat Ivan Šljukić je kazao "Vijestima" da je očekivao da njegovog branjenika zbog zdravstvenog stanja u kome se sada nalazi i kakvo je u zadnjih pola godine puste.