Vukićeviću određeno zadržavanje: Osumnjičen da je pozivao na okupljanje građana ispred Hrama

Policija ga sumnjiči da je sa Bojanom Bulatovićem, Milivojem Brkovićem i drugim osobama pokušao da organizuje okupljanje građana u što većem broju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici
9188 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 14.05.2020. 13:50h

Podgoričaninu Bošku Vukićeviću iz Podgorice određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Policija ga sumnjiči da je sa Bojanom Bulatovićem, Milivojem Brkovićem i drugim osobama pokušao da organizuje okupljanje građana u što većem broju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

"Kako ukazuju podaci do kojih je kriminalistička policija došla tokom operativnih i istražnih aktivnosti, plan ovih lica bio je da okupe građane u 17.50 časova kod hrama kako bi prisustvovali molebanu u ovom vjerskom objektu u 18 časova, nakon čega su planirali da organizovano u koloni blokiraju kružni tok i saobraćajnice kod Atlas Capital Centra", kazali su iz Upravew policije (UP).

Kažu da je policija raspolažući informacijama o ovakvim namjerama "spriječila veća okupljanja i nerede u Glavnom gradu."

"Nakon izvršenog vještačenja i forenzičke analize mobilnog telefona V.B. prikupljeni su materijalni dokazi i on je lišen slobode. Upoznat je nadležni tužilac po čijem nalogu su od M.B. i B.B. prikupljena obavještenja na zapisnik, a u toku je prikupljanje materijalnih dokaza u odnosu na njihovu ulogu za organizovanje nereda. Podgorička policija je preventivnim djelovanjem i efikasnim sprovođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti spriječila okupljanje građana ispred hrama, okupljanje građana u Zeti, kao i pokušaj grupisanja i kretanja u koloni. Raspolažući informacijama o ovakvim namjerama građana, čvrstom i vidljivom postavkom policijskih snaga, i istrajnim i odlučnim djelovanjem saobraćajne policije spriječeno je i formiranje veće kolone vozila i blokiranja saobraćaja. Policija i tužilaštvo sprovode aktivnosti na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u planiranju nereda", zaključili su iz UP.

Bonus video: