Dobričanin podnio ostavku u Savjetu za građansku kontrolu rada policije

"Siguran sam da upotreba hemijskih sredstava za onemogućavanje šetnji građana, ma šta uzvikivali i ma kome se obraćali, ne treba biti opravdana"
33152 pregleda 62 komentar(a)
Vladimir Dobričanin, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Vladimir Dobričanin, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2020. 13:02h

Vladimir Dobričanin podnio je ostavku na članstvo u Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

"Danas sam podnio ostavku na članstvo u Savjetu za građansku kontrolu rada policije. Mogao sam to uraditi i prije ali sam odavno shvatio da na svakom mjestu dokle god ima ikakvog smisla treba braniti istinu i pravdu i boriti se za obespravljene pojedince. Postupao sam do danas kao zdravstveni radnik i humanista u Savjetu insistirajući da obraćamo uvijek pažnju na kontrolu rada policije. Siguran sam da upotreba hemijskih sredstava za onemogućavanje šetnji građana, ma šta uzvikivali i ma kome se obraćali, ne treba biti opravdana. Cijelog života učim da liječim ljude i takve metode za mene kao ljekara su neprihvatljive. Duboko prezirem silu koja ne pravi razliku uzmeđu krivih, nedužnih i nevinih", saopštio je Dobričanin.

Kaže da je pritvaranje episkopa Joanikija i osam sveštenika necivilizacijski čin koji nema opravdanja.

"Hipokratova zakletva obavezuje 24 sata. Iako imam svoj politički stav, iako je on javan, iako ga smatram dijelom svog bića, ni jednog trenutka svog rada u Savjetu nijesam bio političar, niti sam prestajao da budem ljekar. Ako je postalo besmisleno, a jeste, da se za svoje poimanje slobode i slobodnog društva borim kroz Savjet, nisu nestali drugi načini niti su nestali ljudi sa kojima i za koje se valja boriti. Nastavljamo, a izgubljeni smisao ćemo naći zajedno i drugdje, tamo gdje je borba neprestana", zaključio je Dobričanin

Bonus video: