Optuženi za silovanje ostaje u pritvoru

"Prilikom privođenja iz stanice policije u... tužilaštvo, pobjegao je iz specijalnog policijskog vozila i krio se dok nije lociran od strane službenika Uprave policije, to je pravilan zaključak prvostepenog suda da navedene činjenice jesu konkretne okolnosti, koje ukazuju da bi se okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, dao u bjekstvo i na taj način ometao dalje vođenje krivičnog postupka”, navodi se u rješenju Apelacionog suda
4064 pregleda 0 komentar(a)
Istražni zatvor u Spužu, Foto: Filip Roganović
Istražni zatvor u Spužu, Foto: Filip Roganović

Apelacioni sud odbio je kao neosnovanu žalbu okrivljenog V. Š. optuženog za silovanje, čime je potvrđeno rješenje Višeg suda u Podgorici da mu se produži pritvor.

Predlog za ukidanje pritvora podnio je okrivljeni.

“Pred prvostepenim sudom u toku je postupak po optužnici Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, kojom je okrivljenom V. Š. stavljeno je na teret izvršenje krivičnog djela - silovanje... Okrivljeni je podnio predlog za ukidanje pritvora, u kojem je u bitnom naveo da zbog novonastale zdravstvene situacije u zemlji ima potrebu da pomogne članovima svoje porodice i nudi jemstvo u neodređenom iznosu, pa predlaže da mu se ukine pritvor i odredi neka od mjera nadzora predviđenih. Prema optužnici, odnosno dokazima na kojima se pomenuta optužnica zasniva... V. Š. je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo silovanje, a koja osnovana sumnja prevashodno proizilazi iz iskaza svjedoka oštećene... kod koje su dijagnostikovane tjelesne povrede u vidu nekoliko krvnih podliva…Pravilno je prvostepeni sud utvrdio da i dalje stoje razlozi za dalje trajanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva... Prilikom privođenja iz stanice policije u... tužilaštvo, pobjegao je iz specijalnog policijskog vozila i krio se dok nije lociran od strane službenika Uprave policije, to je pravilan zaključak prvostepenog suda da navedene činjenice jesu konkretne okolnosti, koje ukazuju da bi se okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, dao u bjekstvo i na taj način ometao dalje vođenje krivičnog postupka”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.

Bonus video: