OTAC NAVODNiH VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA UBIJEN U APRILI 2019. GODINE

Tužilaštvo i dalje bez pomaka u istrazi: Nisu bliži ubici Vukotića

Bezuspješni dosadašnji pokušaji tužioca da rasvijetle egzekuciju Kotoranina
13709 pregleda 3 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Vukotića, Foto: Boris Pejović
Uviđaj nakon ubistva Vukotića, Foto: Boris Pejović

Saslušanja, snimci sa nadzornih kamera, vještačenja... ni sve ostalo što su tužioci do sada preduzeli u istrazi ubistva Kotoranina Veselina Veska Vukotića (69) nije im pomoglo da dođu do njegovog egzekutora.

To proizilazi iz odgovora Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, iz kojeg poručuju da će i dalje raditi na rasvjetljvanju ubistva i identifikaciji počinilaca.

Otac navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana - Jovana i Igora Vukotića, ubijen je 20. aprila 2019. godine u kotorskom naselju Dobrota, ispred porodičnih apartmana “Vukotić”.

Nadapač mu je prišao dok je izlazio iz “audija” koji je oko 20:45 sati parkirao ispred apartmana, u njega ispalio više hitaca, a potom trčeći pobjegao ka naselju Sveti Stasije.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom ubistva izvršenog na štetu V.V., koji predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg su preduzete brojne mjere i radnje, od strane tužilaštva donijeta je naredba za obdukciju tijela, kao i naredbe za sva neophodna vještačenja, prikupljena su obavještenja od velikog broja lica, i do sada preduzete mjere i radnje, kao i naložena vještačenja nijesu dale rezultate u rasvjetljavanju predmetnog krivičnog djela, tako da će se u daljem toku postupka preduzimati sve neophodne mjere i radnje, a sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela i identifikacije izvršilaca istog”, odgovorila je “Vijestima” portparolka VDT Podgorica, tužiteljka Lepa Medenica.

Ni sada nije odgovoreno da li su u istrazi ubistva Vukotića saslušana četvorica navodnih članova kavačkog kriminalnog klana iz Nikšića, bliskih visokorangiranom članu tog klana Dušku Roganoviću. Nije odgovoreno ni da li je izjava uzeta od tog Novljanina, koji je u ratu crnogorskih kriminalnih klanova ostao bez obje noge, oca Nika i brata od strica Vladimira.

Šezdesetdevetogodišnji Kotoranin život je izgubio u ratu crnogorskih kriminalnih klanova.

Od kraja 2015. godine u tom mafijaškom obračunu ubijeno je više od 40 ljudi. Među njima najmanje je pet slučajnih žrtava.

Ispred kuće ubijenog Vukotića prije sedam godina aktivirana je eksplozivna naprava. Tada nije bilo povrijeđenih.

Spekulisalo se da je upravo on bio meta 16. aprila 2016. godine, kada je u naselju Kavač pucano na crni “mercedes” kojim je upravljao Nenad Popović. Navodno, Popovićev automobil izrešetan je greškom, jer je Vukotić vozio identičan.

Veselin Vukotić -
Veselin Vukotić -(Foto: Blic)

Mjesec i po prije nego je Vukotić ubijen policija je zvanično saopštila da je u maju 2016. bio sa sinom u automobilu, kada je Jovan navodno pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

Te optužbe i dalje nijesu dokazane.

Tamara Zvicer je nakon pucnjave javno optužila Jovana Vukotića da je u prisustvu svog oca pucao u njenom pravcu. Vukotić je to demantovao, tvrdeći da se tog dana nalazio u Sloveniji. Tada je redakciji “Vijesti” dostavio pasoš koji potvrđuje njegovu izjavu. Veselin Vukotić nepunu godinu prije ubistva javno je optužio ljude iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) da maltretiraju njegovu porodicu, poručujući im da oni nikada neće biti “ničiji poltroni, špijuni i plaćenici”.

“Ako želite da nas predstavite neprijateljima države, znajte da vam to neće uspjeti, jer u ovoj zemlji imamo mnogo čestitih prijatelja i drugova koji nam ponešto važno i bitno kažu o tome što ste u stanju da nam pripremite. Zna se ko je od visokopozicioniranih službenika ANB-a i policije na platnom spisku od vaših miljenika kavčana i koliko je kome plata. Znamo i ko je iz ANB-a obilazio skoro svake noći vođe kavčana za period gotovo pola godine, koji su našli utočište kod svog prijatelja na periferiji Cetinja, a nakon dojave da napuste Kotor zbog racije koja im se sprema”, saopštio je Veselin Vukotić u julu 2018. godine.

Njegov sin Jovan Vukotić početkom februara ekstradiran je iz Srbije u spuški Istražni zatvor. U pritvoru je zbog sumnje da je pokušao ubiti navodne kavačane Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Igora Vukotića, koji je u bjekstvu, tužilaštvo sumnjiči da je sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem i albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem formirao kriminalnu grupu koja je planirala više likvidacija.