Odloženo suđenje Stanoviću

Naredbom suda je odlučeno da komisija ljekara vještaka uradi nalaz i mišljenje u kojem će odgovoriti na pitanja da li je bila smanjena sposobnost okrivljenog da shvati značaj djela i da upravlja svojim postupcima, te da li se nalazio u stanju afekta i kojeg inteziteta
4578 pregleda 2 komentar(a)
Privođenje Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Privođenje Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Suđenje okrivljenom Arseniju Stanoviću, zbog ubistva ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za šesti jul, zato što još nije gotov nalaz vještaka koji su trebali da se izjasne o stanju okrivljenog u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Naredbom suda je odlučeno da komisija ljekara vještaka uradi nalaz i mišljenje u kojem će odgovoriti na pitanja da li je bila smanjena sposobnost okrivljenog da shvati značaj djela i da upravlja svojim postupcima, te da li se nalazio u stanju afekta i kojeg inteziteta.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu. On je u tom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta", piše u optužnici.

Bonus video: