Budva: Jablanu i Dokiću određene mjere nadzora

Službenici Centra bezbjednosti (CB) ove opštine podnijeli su prekršajne prijave protiv 14 osoba zbog masovne tuče, dok su Jablan i Dokić odgovaraju za krivično zbog napada na policajce
5731 pregleda 0 komentar(a)
Stari grad Budva (Ilustracija), Foto: Savo Prelević
Stari grad Budva (Ilustracija), Foto: Savo Prelević

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je Budvanima Luki Dokiću i Luki Jablanu mjere nadzora - zabranu napuštanja stana i kontakta sa osobama koje treba u toku istrage da budu saslušane. Pavićević, inače portparol kotorskog suda potvrdio je Vijestima da je danas saslušao okrivljene L. D. i L. J. kojima se na teret stavlja napad na službeno lice.

Podsjećamo, Službenici Centra bezbjednosti (CB) Budva podnijeli su prekršajne prijave protiv 14 osoba zbog masovne tuče, dok su Jablan i Dokić odgovaraju za krivično zbog napada na policajce.

Oni se terete, pojašnjavaju iz Uprave policije, za narušavanje javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu na način što su se fizički međusobno obračunavali, te gađali staklenim flašama i čašama.

"L.D. i L.J. fizički su napali policijske službenike, kada je L.D. u pravcu službenika bacao i staklene flaše. Službenici su zadobili lake tjelesne povrede. O događaju je obavješten nadležni tužilac koji je naložio da se L.D. I L.J. liše slobode zbog krivičnog djela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog ovog događaja u službene prostorije je pozvano još sedam lica radi prikupljanja obavještenja u svojstvu građanina", navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: