VIŠI SUD USVOJIO MOLBU ZA USLOVNI OTPUST

Feraris izlazi iz zatvora

"Osuđeni će biti uslovno otpušten sa izdržavanja kazne po pravosnažnosti odluke ovog suda. Protiv ovakve odluke suda može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od tri dana od dana prijema prepisa iste", kazala je savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici, Aida Muzurović
28435 pregleda 6 komentar(a)
Majkl Gregori Feraris, Foto: Twitter
Majkl Gregori Feraris, Foto: Twitter

Viši sud u Podgorici usvojio je molbu za uslovni otpust osuđenog  Majkla Gregorija Ferarisa iz Johanesburga.

To je Televiziji Vijesti potvrdila savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici, Aida Muzurović.

"Osuđeni će biti uslovno otpušten sa izdržavanja kazne po pravosnažnosti odluke ovog suda. Protiv ovakve odluke suda može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od tri dana od dana prijema prepisa iste", kazala je Muzurović.

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je u decembru 2016, prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Feraris osuđen na pet godina, dok je Aleksandar Marković iz Podgorice, osuđen na šest godina zatvora, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

"Ovim optuženima se stavlja na teret da su pripadali kriminalnoj organizaciji sa još nekoliko NN lica, a koju organizaciju je formiralo NN lice iz Kotora tokom novembra 2014. godine, a sa ciljem vršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 KZ-a i krivičnog djela teško ubistvo iz člana 144 KZ CG radi sticanja nezakonite dobiti od poslova međunarodnog krijumčarenja droge - kokaina. U postupku je utvrđeno da je kriminalna organizacija imala za cilj i likvidaciju jedne za sada neidentifikovane četvoročlane porodice, pri čemu bi u neposrednoj likvidaciji učestvovala dva lica koja su specijalno obučavana u Americi. Ova dvojica pripadnika kriminalne organizacije - optuženi Ferraris i optuženi Marković su dana 25. 05. 2015. godine bili otkriveni prilikom kontrole vozila sa falsifikovanim registarskim tablicama kojim je upravljao optuženi Ferraris, a povodom čega je pretresen stan koji je optuženi Ferraris u Budvi privremeno koristio u kojem su pronađeni planovi za izvršenje krivičnog djela ubistvo na štetu vlasnika restorana koji je bio planirana "meta" za likvidaciju. Po ocjeni Apelacionog suda, prvostepeni sud je sasvim određeno i potpuno iznio koje činjenice i iz kojih razloga uzima kao dokazane ili nedokazane, dao ocjenu vjerodostojnosti protivrječnih dokaza, potpuno objasnio iz kojih razloga nije uvažio pojedine predloge stranaka, te pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje, pa je zato odbio žalbe branilaca optuženih kao neosnovane i potvrdio prvostepenu presudu", saopšteno je tada iz Apelacionog suda.