Istražitelji utvrđuju da li je Nikšićanin ubijen

Izvor “Vijesti” dodaje da se na osnovu vidljivih povreda ne može isključiti mogućnost da je riječ o ubistvu, ali ni da je smrt nastupila na neki drugi način
30307 pregleda 2 komentar(a)
Policija ispred kuće Gardaševića, Foto: Svetlana Mandić
Policija ispred kuće Gardaševića, Foto: Svetlana Mandić

Beživotno tijelo Nikšićanina Marka Gardaševića (39) pronađeno je juče u porodičnoj kući u Rastocima, u Nikšiću.

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da je Gardašević zadobio povrede u predjelu glave nanijete tupim predmetom, kao i da na kući nijesu vidljivi tragovi obijanja.

Službenici nikšićkog Centra bezbjednosti obezbjeđivali su kuću i zajedno sa kolegama iz Forenzičkog centra u Danilovgradu obavili uviđaj i izuzeli tragove sa lica mjesta.

Slučajem rukovodi Više državno tužilaštvo.

“Preduzimamo neophodne mjere i radnje kako bismo utvrdili sve činjenice i okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio”, kazali su iz policije.

Drugi sagovornik tvrdi da su tijelo tog tridesetdevetogodišnjaka pronašli njegov otac i prijatelj, nakon čega su obavijestili policiju.

“Za sada, osim što nije poznat uzrok smrti, nepoznato je i kada je nastupila smrt kod Gardaševića”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Tvrdi da će odgovori na ta dva ključna pitanja, od kojih će zavisiti dalji tok istrage, biti poznati nakon obdukcije tijela koja će biti obavljena danas.

Izvor “Vijesti” dodaje da se na osnovu vidljivih povreda ne može isključiti mogućnost da je riječ o ubistvu, ali ni da je smrt nastupila na neki drugi način.

“Ne želimo da zaključak iznosimo prije neophodne obdukcije. Tek tada će javnost biti zvanično obaviještena o utvrđenom”, dodaje naš sagovornik.

Uviđajem je rukovodila viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić, saopštivši da, osim informacije - da je tijelo pronađeno, u interesu istrage ne može da kaže više podataka.

Iz Uprave policije senijesu oglašavali tim povodom.

Bonus video: