VDT podiglo optužnicu protiv Razije Dacić: Osumnjičena za ubistvo Vujadinovića

Predmet je u rad dodijeljen sudiji Borisu Saviću predsjedniku Višeg suda, a ročište na kojem će se raspravljati o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice naknadno će se odrediti

5537 pregleda 0 komentar(a)
Razija Dacić, Foto: Luka Zeković
Razija Dacić, Foto: Luka Zeković

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Razije Dacić, osumnjičene za ubistvo Boža Vujadinovića (18).

Ona je ranije osuđivana 2000. godine na osam godina zatvora u događaju koji je sama skrivila, tako što je došlo do nasilne smrti njenog djeteta i djeteta njene prijateljice u baraci u kojoj je izbio požar 1999. u Rožajama.

Optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici potvrdila je "Vijestima" Aida Muzurović, savjetnica za odnose s javnošću tog suda.

Dodala je da je predmet u rad dodijeljen sudiji Borisu Saviću predsjedniku Višeg suda, a ročište na kojem će se raspravljati o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice naknadno će se odrediti.

Naredbom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, određeno je sprovođenje istrage protiv okrivljene zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo ubistvo iz člana 143 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Prema navodima optužnice, Razija Dacić je 28. 11. 2019. godine u Podgorici u svom stanu ubila B.V. tako što gaje nakon prepirke, ubola ga nožem u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

“Osnovano se sumnja da je okrivljena izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret proizilazi iz do sada prikupljenih dokaza i to iz nalaza i mišljenja vještaka ljekara obducenta, iz kojeg proizilazi da je smrt oštećenog nasilna, te iz odbrane okrivljene koja nije sporila da je došlo do svađe između nje i sada pokojnog Boža Vujadinovića i da ga je ubola nožem u predjelu grudi nakon čega je B.V. izašao ispred vrata gdje je pao. Istraga u dosadašnjem toku pritvora nije završena iz objektivnih razloga. U daljem toku istrage potrebno je pribaviti izvještaj o DNK vještačenju i trasološkom vještačenju čije pribavljanje je određeno naredbom višeg državnog tužilaštva u Podgorici, i da se obavi psihijatrijski pregled i posmatranje okrivljene koje je određeno naredbom tog tužilaštva”, piše u odluci Vrhovnog suda kojom je ranije produžen pritvor.

Bonus video: