Porodica: Grujičić uhapšen u Specijalnoj bolnici, odveden na prevaru

"Policija je obmanula osoblje, rekavši da ga vode kako bi u svojstvu svjedoka dao izjavu i da će tokom dana biti vraćen na odjeljenje", tvrdi porodica uhapšenog

17834 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.05.2020. 18:28h

Jovan Grujičić, osumnjičen za podmetanje eksploziva ispred kafića Grand i kuće policijskog službenika Duška Golubovića, uhapšen je u Specijalnoj bolnici za psihijatriju, odakle je na prevaru odveden, tvrdi njegova porodica.

U reagovanju na navode policije i tužilaštva, koje potpisuje Nataša Grujičić, piše da je taj Podgoričanin u Dobroti liječen od bolesti zavisnosti.

"U trenutku hapšenja Jovan se nalazio u ustanovi za liječenje od bolesti zavisnosti, u Kotoru. Policija je obmanula osoblje, rekavši da ga vode kako bi u svojstvu svjedoka dao izjavu i da će tokom dana biti vraćen na odjeljenje. Umjesto toga direktno iz bolnice odveden je u policiju gdje je zadržan protiv zakona, više od šest sati, zatim saslušavan četiri sata, u losem psihofizičkom stanju, do 1 sat poponoći", piše u reagovanju.

Grujičići tvrde da su inspektori Jovanu dozvolili da se javi porodici, ali i da im "podvuče da u policiju slučajno ne dolazi advokat" kojeg su angažovali.

"Jer je tako najbolje za njega".

Tvrde i da je Jovan Grujičić u utorak "brutalno skinut sa redovne terapije i liječenja".

"Iako se prema papirima još uvijek nalazi na odjeljenu, on je ustvari u Istražnom zatvoru. Rekli su nam da mu oni daju terapiju. A ko su to oni i šta mu daju, ne znamo".

Napisali su i da reaguju kako bi zaštitili pravo Jovana Grujičića da se adekvatno liječi, a ne da bi on izbjegao odgovornost.

"Porodici je svejedno da li je u zatvoru ili bolnici, kada je njegova sloboda ograničena, ali je porodici stalo da liječenje bude adekvatno, a da se krivci za sve propuste sankcionišu", piše u reagovanju.

Jovana Grujičiča policija i Osnovno državno tužilaštvo sumnjiče da je prije pet godina podmetnuo imprpvizovanu eksplozivnu napravu ispred "Granda", a potom i ispred dvorišne kapije porodične kuće Golubovića.

Na konferenciji za novinare predstavnici te dvije institucije, juče su saopštili da ga je do mjesta izvršenja krivičnog djela vozio Benjamin Mugoša.

Nalogodavcem bombaških napada označili su Benjaminovog brata Zorana Mugošu. Načelnik Centra bezbedjnosti Podgorica Milovan Pavićević kazao je da tragaju sa ostalim članovima te kriminale grupe.

Bonus video: