Pravosnažna presuda za pljačku kladionice u Petrovcu

Petar Grba, Milan Bojičić, Bojan Savićević i Radovan Radović osuđeni na ukupno devet godina i šest mjeseci zatvora

1661 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu kojom su Petar Grba, Milan Bojičić, Bojan Savićević i Radovan Radović osuđeni su na ukupno devet godina i šest mjeseci zatvora zbog pljačke kladionice ,,Šansa“ u Petrovcu 2015. godine.

Prvostepenu presudu u podgoričkom Višem sudu izreklo je krivično vijeće sudije Višeg suda Predraga Tabaša.

Grba i Bojičić osuđeni su na po tri godine, dok je Savićević osuđen na dvije godine zatvora. Optuženi su da su kao saizvršioci počinili krivično djelo razbojništvo.

Radović je ovom prvostepenom presudom osuđen na godinu dana zatvora za krivično djelo razbojništvo putem pomaganja. Prema navodima presude, njih četvorica su 11. novembra 2015. godine između 21.30 i 22 sata u Petrovcu, u ulici Nika Anđuša u grupi, zajednički ukrali tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

"Po prethodnom dogovoru došli su do Petrovca u blizini kladionice Šansa, nakon čega je okrivljeni Grba, dok su mu Savićević i Bojičić čuvali stražu, sa improvizovanom maskom na glavi, rukavicama i pištoljem kalibra 38 milimetara, ušao u kladionicu i prijeteći od radnice Anke Nestorović tražio novac. Ona mu je predala tada 1.605 eura u papirnim i metalnim apoenima", navodi se u obrazloženju presude.

Bonus video: