UIKS: Do napada na Radulovića došlo zbog grube nepažnje službenika Istražnog zatvora

Istakli su da će UIKS u saradnji sa policijom i nadležnim tužilaštvom preduzeti sve radnje i mjere u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u odnosu na konkretni incidentni slučaj

2058 pregleda 1 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Zbog grube nepažnje službenika Istražnog zatvora, na prostoru za šetnju došlo je do napada na pritvorenika Ranka Radulovića.

To su saopštili iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), objašnjavajući da su utvrdili da je zbog grube nepažnje službenika obezbjeđenja koji je bio zadužen za praćenje lica koja borave na otvorenom prostoru Nikola Drecun ušao u krug za šetnju u kojem se nalazio Radulović.

"Kojom prilikom ga je fizički napao i nanio mu tjelesne povrede u vidu ubodnih rana. Protiv službenika obezbjeđenja koji je napravio propuste u radu prikupljeni su dokazi i pokrenut je disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove odgovornosti. Protiv pritvorenika N. D. pokrenut je disciplinski postupak, kao i protiv još četiri pritvorena lica koji su ometali službenika obezbjeđenja u vršenju službene radnje, a isti su izmješteni iz sobe u kojoj su boravili zajedno i smješteni u odvojene prostorije", napisali su iz UIKS-a.

Istakli su da će UIKS u saradnji sa policijom i nadležnim tužilaštvom preduzeti sve radnje i mjere u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u odnosu na konkretni incidentni slučaj.

Bonus video: