ODLUKA U NAREDNIH 15 DANA

Održano ročište za kontrolu optužnice Raziji Dacić za ubistvo

Viša državna tužiteljka Maja Jovanović ostala je pri navodima optužnice da se radi o umišljajnom ubistvu i zatražila od suda da je potvrdi

2479 pregleda 1 komentar(a)
Razija Dacić, Foto: Razija Dacić
Razija Dacić, Foto: Razija Dacić
Ažurirano: 09.06.2020. 13:14h

U Višem sudu u Podgorici danas je održano ročište na kojem se raspravljalo o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice protiv Razije Dacić, optužena za ubistvo B.V. /18/. Advokat odbrane Novica Sekulović danas je zatražio da se dopuni istraga u vezi navoda optužnice u kojoj se ističe da je izvršila ubistvo sa umišljajem.

Viša državna tužiteljka Maja Jovanović ostala je pri navodima optužnice da se radi o umišljajnom ubistvu i zatražila od suda da je potvrdi.

Predsjednik vijeća, sudija Boris Saviće će u narednih 15 dana donijeti odluku da li će optužnicu potvrditi ili je vratiti na dopunu istrage.

Advokat Sekulić je uz zahtjev za dopunu istrage istakao da je za odbranu upitan stav tužilaštva koji Dacić tereti da je ubistvo počinila sa umišljajem, iako su u nalazu vještaka neuropsihijatrijske struke navodi da je optužena u vrijeme izvršenja krivičnog djela bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Prema navodima optužnice, Dacić je 27. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu ubila B.V. tako što ga je nakon prepirke, ubola nožem u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

"Da je optužena izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret proizilazi iz do sada prikupljenih dokaza. Iz nalaza i mišljenja vještaka ljekara obducenta proizilazi da je smrt oštećenog nasilna kao i iz odbrane okrivljene koja nije sporila da je došlo do svađe između nje i sada pokojnog B. V. i da ga je ubola nožem u predjelu grudi nakon čega je B.V. izašao ispred vrata gdje je pao", navodi se u optužnici.

Preporučujemo za Vas