"Očuvanje zdravlja građana prioritet"

Veljović: Policija neće dozvoliti javna okupljanja koja krše mjere NKT, procesuiraćemo svako odgovorno lice

"Podsjećam javnost da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna prijetnja i rizik po zdravlje građana", kazao je Veljović

38790 pregleda 1692 reakcija 176 komentar(a)
Veljović, Foto: Boris Pejović
Veljović, Foto: Boris Pejović

Policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i procesuiraće svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore, kazao je direktor Uprave policije, Veselin Veljović.

On je dodao da policija neće obezbjeđivati javna okupljanja koja nijesu prijavljena u zakonom utvrđenoj proceduri.

"Pozivam građane da poštujemo dosadašnje ostvarene rezultete postignute uz velika odricanja društvene zajednice, što nam stvara dodatnu obavezu da odgovornim ponašanjem sačuvamo zdravlje svakog pojedinca", kazao je Veljović.

Veljović je kazao i da vjeruje da je organizator javnih okupljanja svjestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinijela stvaranju uznemirenja javnosti.

"Podsjećam javnost da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna prijetnja i rizik po zdravlje građana", kazao je Veljović.