Odgođeno ročište o zakonitosti optužnice zbog ubistva Kalezića i Ilića: Advokat ne može preko granice

703 pregleda 0 komentar(a)
Optuženi Marjan Vujačić, Foto: Facebook
Optuženi Marjan Vujačić, Foto: Facebook

Pravni zastupnik Marjana Vujačića, advokat Borivoje Borović nije mogao da doputuje u Crnu Goru zbog zatvorenih granica, pa je za 3. jul odgođeno ročište o zakonitosti podignute optužnice zbog ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića.

To je “Vijestima” potvrdila portparolka podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović. Osim Vujačića, optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) obuhvaćen je i Rade Popović.

Vujačić je od prošlog ljeta u srpskom zatvoru, nakon što je sredinom juna uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je krajem septembra 2017. ubio Jugoslava Cvetanovića.

Suđenje za taj slučaj je u toku.

Prema dokumentima SDT-a, Popović je pomogao u nabavci dva vozila korišćena u ubistvima Kalezića i Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine.

Popović je, piše, pomogao u nabavljanju vozila “reno megan”, koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika te kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru u Beogradu.

Navodi se da se Vujačić tim vozilom dovezao na lice mjesta, a zatim izašao iz tog auta i upotrebom vatrenog oružja lišio života, a potom je Popović vozilo zapalio, u selu Botun.

Popović je osumnjičen da je sa umišljajem pomogao Vujačiću i u ubistvu Ilića, tako što su skupa pratili žrtvu...

“Da bi 29. aprila 2019. vozilom pratili kretanje oštećenog Ilića, koji se svojim vozilom džip kretao Ulicom bratstva i jedinstva i Oktobarske revolucije i kada se zaustavio u Ulici Oktobarske revolucije i nakratko napustio svoje vozilo, osumnjičeni su svoje vozilo zaustavili u blizini, iz kojeg je izašao M.V. i kada se oštećeni Ilić kretao prema svom vozilu u povratku, prišao mu je s leđa i u njegovom pravcu ispalio više projektila koji su ga pogodili i usmrtili”.

Bonus video: