Tomković dopunio optužnicu za ubistvo Đuričkovića

Viši sud je u junu 2018. godine, nakon kontrole dokaza, optužnicu za ubistvo Đuričkovića vratio na dopunu istrage

7890 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Viši državni tužilac Željko Tomković, dostavio je podgoričkom Višem sudu, dopunjenju optužnicu kojom se Podgoričanin Mario M. Milošević (39) i Cetinjani Igor B. Mašanović (24) i Vukan V. Vujačić (25) terete da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića.

Viši sud je u junu 2018. godine, nakon kontrole dokaza, optužnicu za ubistvo Đuričkovića vratio na dopunu istrage.

Prema optužnici, smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je Mašanović, a Milošević je dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

U tom tužilačkom aktu piše i da je Mašanović sa umišljajem ubio Đuričkovića, a pri tom, takođe sa umišljajem doveo u opasnost život Milorada Radulovića.

Optužen je i da je neovlašćeno držao automatsku pušku "crvena zastava", model 70-AB2, njegove saučesnike Tomković je optužio da su sa umišljajem doprinijeli ubistvu.

"Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje predmetnog krivičnog djela. Vujačić je, nakon toga, 9. oktobra u Podgorici od Dragana Jankovića kupio 'reno megan' (PG-BG344), po cijeni od 2.100 eura", piše u optužnici.

Objašnjeno je da su Mašanović i Vujačić dan kasnije pratili kretanje Đuričkovića - "u cilju nalaženja pogodnog mjesta da ga liše života".

"Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo 'tiguan', a oštećeni Radulović uđe na mjesto suvozača... Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je vozilom 'reno meganom' ušao u suprotnu kolovoznu traku. Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo, nakon čega je okrivljeni Mašanović, s mjesta suvozača, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu", piše u optužnici.

Objašnjeno je da su Cetinjanina pogodila dva projektila, od čega jedan u predjelu glave i da je od zadobijenih povreda preminuo sat poslije ponoći. Trojica optuženih uhapšeni su na Kosovu u julu prošle godine. Tamošnje vlasti Crnoj Gori izručile su samo Miloševića. On je u spuškom Istražnom zatvoru.

Bonus video: