U poslednja tri dana policija uhapsila 48 vozača

Navodi se da se radi o najtežim prekršajima kao što su prekoračenje propisane brzine, prisustvo alkohola u organizmu, ne zaustavljanje na znak policijskog službenika, kojima vozači ugrožavaju svoje ili živote drugih učesnika u saobraćaju

4241 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Saobraćajna policija je u protekla tri dana, shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog počinjenih prekršaja uhapsila 48 osoba.

Iz Uprave policije kazali su da taj podatak zabrinjava i da njihovi brojni apeli, kao i visoke propisane kazne Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, "na određeni broj vozača i dalje ne utiču".

Navodi se da se radi o najtežim prekršajima kao što su prekoračenje propisane brzine, prisustvo alkohola u organizmu, ne zaustavljanje na znak policijskog službenika, kojima vozači ugrožavaju svoje ili živote drugih učesnika u saobraćaju.

"Još jednom apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, te da odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ličnoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju", rekli su iz Uprave policije.

Oni su poručili da će službenici saobraćajne policije nastaviti, u skladu sa zakonom, preventivno i povećanim prisustvom na najfrekventnijin saobraćajnicama, ali i pojačanim kontrolama posebno počinilaca najtežih prekršaja, da utiču na ponašanje vozača i doprinesu nesmetanom i bezbjednom drumskog saobraćaja.

Bonus video: