Vijeće sudija Duševića poslalo u zatvor

Prema saznanjima Vijesti, Duševića je prvobitno sudija za istragu pustio da se brani sa slobode

9735 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ludvig Dušević (46) ponovo je uhapšen i odlukom vijeća Osnovnog suda poslat u Istražni zatvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Dušević je uhapšen u noći između 12. i 13. jula, na proslavi Leona Drešaja u Tuzima.

Prema saznanjima Vijesti, Duševića je prvobitno sudija za istragu pustio da se brani sa slobode.

"Tužilaštvo se žalilo na odluku sudije za istragu, nakon čega je vijeće Osnovnog suda preinačilo njegovu odluku i Duševiću odredilo pritvor do 30 dana", kazao je sagovornik Vijesti.

Duševića je policija prvobitno uhapsila nakon racije u Tuzima, u lokalu u kom je Drešaj sa prijateljima slavio izlazak iz zatvora.

Sumnjiče ga da je, kada je vidio policajce, odbacio revolver "Taurus" 38 specijal.

Na informativni razgovor privedeni su i domaćin i 14 njegovih prijatelja. Policija je od njih, zbog vještačenja, oduzela telefone i automobile.

Iz Uprave policije tada je saopšteno da su u noći između 12. i 13 juna, u Tuzima, kontrolisali više bezbjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica.

"Policijska saznanja su ukazivala da se na jednoj proslavi nalazi više lica interesantnih za službu iz zemlje i inostranstva. Nakon sprovedene kontrole u službene prostorije Centra bezbjendosti Podgorica privedeno je 16 lica"...

Privedeni su Viktor Drešaj (52), Artan Drešaj (35), Kristijan Drešaj (25), Zef Camaj (55), Robert Drešević (47), Ludvig Dušević (46), Mikelj Drešaj (40), Leon Drešaj (48), Rako Camaj (54) iz Crne Gore, Altin Keka (45), Ardin Keka (24), Anton Kokaj (54), Anton Džani (42), Fabjan Papaj (40) i Toni Kokaj (34) iz Republike Albanije i Andrej Spaci (52) iz Hrvatske.

"Od svih lica su privremeno oduzeta vozila i sredstava komunikacije radi provjera i sprovođenja forenzičkih analiza a u cilju sprječavanja i otkrivanja teških krivičnih djela.

Pregledom objekta u kojem su boravila navedena lica policija je pronašla odbačen revolver marke 'Taurus' 38 specijal i pet komada municije".

Bonus video: