"OKO 200 GRAĐANA IZ DRUGIH GRADOVA OKUPILO SE U BUDVI"

Policija: Sveštenici podstrekavali na agresivno ponašanje, u Budvi bili "Varvari" i oni skloni vršenju krivičnih djela

Iz Uprave policije saopštili da su okupljeni "rušilački lomili mobilijar, prevrtali kontejnere, nasrtali na prolaznike bahatim ponašanjem, izazivali nesigurnost kod građana i prolaznika"

40007 pregleda 763 reakcija 57 komentar(a)
Danas u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Danas u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Uprava policije saopštila je da su i sveštena lica danas u Budvi "podstrekavala okupljene u svojim namjerama i agresivnom ponašanju".

"Službe Komunalne policije i Službe zaštite i spasavanja danas su u poslijepodnevnim časovima, koristeći svoju opremu i tehnička sredstva pokušali da djeluju protiv interesa građana i sukobili se sa policijom, sprječavajući službenike Uprave policije u vršenju službenih dužnosti. Pripadnici ovih službi su tako ugrožavali javni red i mir i onemogućavali policiju da obavlja svoje redovne poslove i zadatke što je nezabilježen slučaj u dosadašnjoj praksi", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, oko 200 građana iz ostalih gradova Crne Gore se okupilo u Budvi.

"A koji su predvođeni bezbjednosno interesantnim licima i članovima navijačkih grupa među kojima su članovi navijačke grupe "Varvari" koje je predvodilo osuđivano lice A.I. Oni su na ovaj način pružali podršku građanima Budve koji su protestvovali na ulicama ovog grada, od kojih je njih više od pola bilo iz drugih gradova Crne Gore. Primjetan je značajan broj okupljenih lica sklonih vršenju krivičnih djela i prekršaja", saopšteno je iz policije.

Dodaju da su okupljeni "rušilački lomili mobilijar, prevrtali kontejnere, nasrtali na prolaznike bahatim ponašanjem, izazivali nesigurnost kod građana i prolaznika".

"Policija je dokumentovala aktivnosti i u toku je zakonom predviđena procedura upoznavanja nadležnog tužioca", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas