IDENTITET NALOGODAVCA JOŠ NIJE UTVRĐEN

Četvorica pritvorenika dogovorila i isplanirala pokušaj ubistva Radulovića u Istražnom zatvoru?

U obrazloženju naredbe piše da je Drecun, po prethodnom dogovoru, sa Zurovcem, Paovićem i Avdićem, počinio krivično djelo

16958 pregleda 2 komentar(a)
Ranko Radulović, Foto: Boris Pejović
Ranko Radulović, Foto: Boris Pejović

Četvorica pritvorenika - Nikola Drecun, Nemanja Zurovac, Mošo Paović i Davor Avdić dogovorili i isplanirali pokušaj ubistva Ranka Radulovića u Istražnom zatvoru 3. juna.

To su uradili po nalogu organizatora kriminalne grupe formirane početkom 2017. godine, čiji identitet Specijalno državno tužilaštvo još nije utvrdilo.

To piše u naredbi o sprovođenju istrage protiv Drecuna, Zurovca, Paovića i Avdića, koju potpisuje specijalni tužilac Saša Čađenović.

U obrazloženju naredbe, kojom ih Čađenović tereti za ubistvo u pokušaju, piše da je Drecun, po prethodnom dogovoru, sa Zurovcem, Paovićem i Avdićem, počinio to krivično djelo.

"Osumnjičeni Zurovac Nemanja, Paović Mošo i Avdić Davor, ostvarujući zajedničku odluku, drugom radnjom, sa umišljajem bitno doprinjeli izvršenju krivičnog djela ubistvo u pokušaju i silom spriječili službeno lice u vršenju službene radnje koju preduzima u okviru svojih ovlašćenja, na način što su osumnjičeni prilikom izlaska na šetnju u Istražnom zatvoru UIKS-a, iskoristili okolnosti da se oštećeni Radulović Ranko nalazi na krugu broj jedan, pa je, u trenutku dok su prolazili pored izlaznih vrata kruga broj jedan, osumnjičeni Drecun Nikola iskoristio gužvu koju su stvorili drugi osumnjičeni i trčeći izašao na krug broj jedan i sa metalnim makazama oštećenom Radulović Ranku zadao više udaraca, nanoseći mu više ubodnih rana", piše u naredbi.