" ilegalno prešao državnu granicu iz pravca Albanije"

Albanski državljanin izručen Albaniji: Osumnjičen za ubistvo

"Izvršenim provjerama sa NCB Interpol Tirana utvrđeno je da se V.M. potražuje u Albaniji na nacionalnom nivou zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo počinjenog 11. juna 2020. godine oko 10,15 časova u Tirani na štetu albanskog državljanina", kaže se u saopštenju

8995 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Podgorici je uhapšen albanski državljanin koji se u toj zemlji traži zbog ubistva, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Sektora kriminalističke policije i službenici Centra bezbjednosti Podgorica, su, postupajući po operativnim informacijama pronašli lice koje Republika Albanija potražuje za ubistvo", kaže se u saopštenju.

Policija je, kako pojšnjavaju, zatekla V.M. (34) iz  Albanije u ilegalnom boravku na teritoriji Podgorice.

"Utvrđeno je da je on ilegalno prešao državnu granicu iz pravca Albanije", nacvodi se u saopštenju.

"Izvršenim provjerama sa NCB Interpol Tirana utvrđeno je da se V.M. potražuje u Albaniji na nacionalnom nivou zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo počinjenog 11. juna 2020. godine oko 10,15 časova u Tirani na štetu albanskog državljanina", kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno, osumnjičeni je predat albanskim policijskim službenicima na raničnom prelazu Božaj. 

"V.M. je predat na dalju nadležnost Sektoru granične policije čiji su službenici nakon izvršene zakonske procedure prinudno udaljili lice sa teritorije Crne Gore u skladu sa sačinjenim planom o prinudnom udaljenju i predali ga policijskim službenicima Republike Albanije na graničnom prelazu Božaj – Hani i Hotit", kaže se u saopštenju.