Mijatović i Đurašević pušteni da se brane sa slobode

Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je protiv njih dvojice krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja

9859 pregleda 4 komentar(a)
Sa protesta u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Sa protesta u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Načenik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva Aleksandar Mijatović (41) i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovodu i kanalizacije" Budva Igor Đurašević (43) pušteni su da se brane sa slobode.

Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je protiv njih dvojice krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Sudija za istragu nije odredio istražni pritvor.

Iz Uprave policije ranije danas je saopšteno da se sumnja da je Mijatović krivično djelo izvršio na način što je kao službeno lice – javni funkcioner zloupotrijebio službena ovlašćenja tako što je 17. juna, dao nalog komunalnim policajcima da službenim vozilim koje koristi ova služba blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi i spriječe redovno odvijanje saobraćaja.

"U blokadi saobraćaja je osim pripadnika Komunalne policije sa službenim vozilom preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ aktivno učestvovao i osumnjičeni I.Đ. čime su teže povrijedili prava građana na slobodno kretanje blokirajući putni pravac Budva – Tivat. Prilikom dolaska na pomenutu saobraćajnicu na službenim vozilima komunalne policije je korištena rotaciona – svjetlosna signalizacija, a nakon što su ostavili zaključana vozila komunalni policajci i I.Đ. su se udaljili, na koji način su blokirali putni pravac Budva –Tivat u dužem vremenskog intervalu i spriječili redovno odvijanje saobraćaja", navodsaopšteno je, između ostalog iz policije.

Bonus video: