Nastavljeno suđenje Rakočeviću: Prezentovani snimci fejsbuk profila na kojem je prenio vijest portala iz Srbije

“Milo leži bolestan od koronavirusa već dva dana i u veoma je teškom stanju, ali crnogorski državni vrh je odlučio da zataška ovu informaciju. Milo se ne pojavljuje u medijima, a zvanična saopštenja u njegovo ime salju iz kabineta kao da je sve u najboljem redu”

5177 pregleda 2 komentar(a)
Rakočević, Foto: Jadranka Ćetković
Rakočević, Foto: Jadranka Ćetković

Suđenje Bjelopoljcu Radovanu Rakočeviću, zbog krivičnog djela „izazivanje panike i nereda“ nastavljeno je danas u bjelopoljskom Osnovnom sudu. Rakočeviću se sudi zato što je na svom Fejsbuk profilu prenio vijest portala alo.rs, da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović inficiran koronavirusom.

Na današnjem ročištu prezentovani su snimci sa njegovog fejsbuk profila, na kojoj je prenio vijesti srbijanskog portala alo.rs da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obolio od korona virusa.

U optužnom predlogu tužilaštva navodi se da je Rakočević 9. aprila pola sata iza ponoći putem Fejsbuka prenio lažne vijesti na način što je objavio tekst pod naslovom: “Milo Đukanović obolio od korona virusa i ima težu kličničku sliku bolesti”. Uz kvalifikaciju djela citira se i lažna vijest:

“Milo leži bolestan od koronavirusa već dva dana i u veoma je teškom stanju, ali crnogorski državni vrh je odlučio da zataška ovu informaciju. Milo se ne pojavljuje u medijima, a zvanična saopštenja u njegovo ime salju iz kabineta kao da je sve u najboljem redu”.

"Izazvao je paniku prenoseći ovakvu lažnu vijest, pri čemu je bio svjestan svog djela, njegove zabranjenosti i htio njegovo izvršenje.”

Suđenje se nastavlja 21. jula.

Bonus video: