Dražen Mujović, Tadić i Vuković pušteni na slobodu

Dražen Mujović negirao je tvrdnje policije, ističući da nema nikakve veze sa prevarom ruskog državljanina, kako su to oni saopštili

33162 pregleda 28 reakcija 15 komentar(a)
Jedno od ranijih privođenja Veselina Mujovića, Foto: Savo Prelević
Jedno od ranijih privođenja Veselina Mujovića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.06.2020. 17:25h

Policija traga za Veselinom Mujovićem (70) zbog sumnje da je sa sinom Draženom (40) i prijateljima Božidarom Vukovićem (50) iz Podgorice i Mladenom Tadićem (49) prevario ruskog državljanina za više od 17.000 eura.

Dražen Mujović, Vuković i Tadić su uhapšeni po nalogu tužilaštva u Herceg Novom, a policija je protiv njih podnijela prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u produženom trajanju.

Njih trojica su pušteni nakon saslušanja u hercegnovskom tužilaštvu, saopštila su njih trojica Vijestima u telefonskom razgovoru.

Dražen Mujović negirao je tvrdnje policije, ističući da nema nikakve veze sa prevarom ruskog državljanina, kako su to oni saopštili.

"Priveli su me, pomenuli mi ime Rusa kojeg sam dva puta u životu vidio i pokazali mi nekakvu prizananicu, kao da mi je dao novac. Priznanica je potpisana jednim rukopisom, tekst na njoj ispisan drugim i na njoj piše Draž. Tužilac me odmah pustio", kazao je on.

Tadić tvrdi i da policija kod njega nije pronašla lažnu legitimaciju, već legitimnu - bodyguard asocijacije IPSA, koja je registrovana.

I on je saopštio da su prije više od godinu prijavili Rusa zbog kog su danas privođeni:

"Nudio nam je 50.000 eura da povučemo prijavu, a građevinske dozvole je dobijao nezakonitim putem... Prao je novac za rusku mafiju... Preko milion. Kako je dobio sve to i ko ga štiti, nadamo se da će vam pojasniti organ (SDT) kod koga je i predata prijava protiv njega".

Redakciji Vijesti javio se i Veselin Mujović, za kojim policija traga, tvrdeći da su on, Vuković i Tadić još prije godinu podnijeli krivičnu prijavu protiv Rusa koji ih je sada lažno optužio za prevaru.

"U namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu oštećenog, tokom juna i jula 2019. godine, ova lica su se, kako se sumnja, oštećenom licu predstavljali kao službenici državnih organa i od njega protivpravno prisvojili novac u iznosu od 17.100 eura. Sprovodeći dalje mjere i radnje, policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla i oduzela određeni broj mobilnih telefona, kao i legitimaciju sa fotografijom M.T", saopšteno je ranije iz Uprave policije.

U saopštenju su pojasnili da je Veselin Mujović odranije nedostupan nadležnim organima: "A za njim je raspisana nacionalna potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog izvršenih krivičnih djela u prethodnom periodu".

Veselina Mujovića takođe čeka i godina robije, na koju je osuđen zbog prevare počinjene prije više od dvije decenije.

Mujović je u septembru 2017. trebalo da se javi na izdržavanje zatvorske kazne od godinu zbog osude da je prevario Tomislava Simovića za 250.000 eura, ali mu je zbog bolesti odobreno odlaganje izdržavanja kazne.

Veselin Mujović je optužen i da je prevario bivšeg funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića za 890.000 eura i Budvanina Ljuba Rađenovića za 20.000 eura.

To suđenje se već duže odlaže zbog zdrastvenog stanja Mujovića.

On je ranije negirao da je prevario Marovića i Rađenovića, odnosno da im je za novac obećavao bolji položaj u istragama koje su bile otvorene protiv njihovih porodica.

Bonus video: